Autonieuws

Eerste details en foto's nieuwe Hyundai i30

Spoedig heeft Hyundai een nieuwe i30. Op 7 september is de onthulling in Frankfurt en dit zijn alvast de eerste details, inclusief een drietal teaserfoto's.

De i30 is een zeer belangrijke auto voor de Zuid-Koreanen. Tezamen met de Tucson vormt het model de ruggengraat van Hyundai in Europa. De nieuwe is daardoor ook weer ontwikkeld om te voldoen aan de hoge eisen van de Europese autokoper.

Hoe zich dat vertaalt naar de nieuwe i30 is nog een beetje vaag? Maar volgens Hyundai kunnen we een scala aan technische noviteiten verwachten, verpakt in een modern en tegelijk tijdloos jasje. Bovendien is de i30 er 'voor iedereen', zegt Peter Schreyer, hoofddesigner bij Hyundai en eindverantwoordelijke voor het lijnenspel van de i30. 'We hebben niet zozeer naar één klant gekeken, maar focusten ons op een veel bredere groep kritische en veeleisende consumenten', aldus de Duitse tekenmeester.

Personalia
Hyundai beweert tijdens de ontwikkeling ook nadrukkelijk gekeken te hebben naar de sterk veranderende trends op het gebied van technologische oplossingen, individualisering en flexibiliteit. Slimme veiligheidssystemen en allerhande connectiviteitsdiensten zijn daarvan het resultaat, evenals de mogelijkheid om de i30 geheel naar eigen smaak aan te passen.

Parijs
Zoals gezegd trekt Hyundai in de eerste week van volgende maand het doek van de i30. Het showdebuut staat gepland voor de Autosalon van Parijs, begin oktober.

Gerelateerde artikelen

Hyundai RN30 Concept: 380 pk sterke i30

Autonieuws
Hyundai RN30 Concept: 380 pk sterke i30
> Artikel lezen

Hyundai i30 N komt Genesis Coupé aflossen

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.