Autonieuws

Bugatti Chiron: half miljoen aan opties heb je zo aangevinkt

Redactie 8 augustus 2016

2,4 miljoen euro kost de Bugatti Chiron. Kaal! Zelfs een Nederlands kenteken is niet eens inbegrepen. Nog maar te zwijgen over de opties die je welhaast genoodzaakt moet aanvinken om enigszins exclusief voor de dag te komen.

Geel kenteken

Geel kenteken

Zeker een handvol Chirons komt naar ons land, al wordt waarschijnlijk geen één daarvan op een geel kenteken gezet. Nogal wiedes wanneer de Nederlandse schatkist hiermee met zo’n 1 miljoen wordt gespekt. Per setje platen.

Carbon te over op de Chiron. Je ziet het alleen niet altijd. De klanten die dit wel willen, zoals een ‘naakt’ koetswerk, betalen daarvoor 250.000 euro. Iets te veel van het goede? Een two-tone kleurstelling kan ook, waarbij slechts de ‘helft’ van de carrosserie in zichtbaar carbon wordt gehuld. Misschien zelfs wel mooier en het scheelt nog 60.000 euro ook.

Speciale wielen

Speciale wielen

Slechts twee wieldesigns telt de Bugatti Chiron: Classique en Caractere. Echter de keuze uit de uitvoeringen is reuze. Het begint bij 6.000 euro en kan oplopen tot bijna 60.000 euro. Voor de gehele set, dat wel gelukkig.

Gekleurde remklauwen

Gekleurde remklauwen

Zwart is ook maar zwart. Vandaar dat vele Chiron-eigenaren de remklauwen een eigen kleurtje laten geven. 3.000 euro is immers een fooitje op het geheel.

Grille

Grille

Net zoals bij de Veyron domineert de zogeheten ‘horseshoe’-grille het aangezicht van de Chiron. En om die nog wat meer te laten spreken is deze in een contrasterende kleur te verkrijgen. De meerprijs? 6.000 euro.

Motor-cover

Motor-cover

In vergelijk met de Veyron ligt de 8.0 liter W16 van de Chiron er lang niet zo bloot bij. Bugatti verstopt het monsterblok dit keer grotendeels onder een afdekplaat. Zonde, want de 1.500 pk sterke motor is zowel technisch als visueel een juweel van een machine. Als troost monteert Bugatti een motor-cover van carbon. Maar eerst 15.000 euro aftikken, alstublieft.

Achtervleugel

Achtervleugel

Bugatti raadt het niet aan, maar inmiddels is duidelijk dat elk koetswerkdeel van de Chiron in een eigen kleur uitgevoerd kan worden. Zo ook de uitklapbare achtervleugel. De prijs daarvoor bedraagt 5.000 euro en neem dan meteen eventjes de spiegelkappen mee à 8.000 euro.

Cockpit

Cockpit

Eenmaal stukgebeten op het exterieur moet het interieur natuurlijk ook nog. Bugatti levert desgewenst een monotoon Carbon Pack of een two-tone cockpit. Ongeacht de keuze bedraagt het tarief 50.000 euro.

Stuur & stoelen

Stuur & stoelen

Zitten kan op Sport- of Comfortstoelen. Wat het precieze verschil is, is onduidelijk. Dit in tegenstelling tot de meerprijzen. Die zijn zo klaar als een klontje met 15.000 en 25.000 euro. Je handen ook verwennen? Tegen 6.000 euro is er een stuurwiel van carbon. Het dragen van hautaine handschoentjes is immers zó 2015.

Kofferset op maat

Kofferset op maat

Zó, je hebt net 4 miljoen voor je favoriete Chiron afgetikt maar hoe hiermee te pronken wanneer je niet samen kunt zijn, daar heb je eventjes niet aan gedacht. Bugatti wel. Wat te denken van een lederen bagegeset op maat? Bij de speciale edities van de Veyron was deze gratis, maar of deze liefdadigheid nog steeds aan de orde is?

Parmigiani-Fleurier Bugatti 390

Parmigiani-Fleurier Bugatti 390

Gratis of niet, die kofferset moet er natuurlijk bij. Net als de Parmigiani-Fleurier Bugatti 390, een indrukwekkend uurwerk dat speciaal voor Chiron-rijders is ontworpen. De prijs ervan is nog onbekend, want nog een concept. Echter de wetenschap dat een horloge van dit merk al gauw een waarde vertegenwoordigd van een Volkswagen Polo...

Gerelateerde artikelen

LEGO Bugatti Chiron al net zo gedetailleerd als de echte

Autonieuws
> Artikel lezen

Bugatti Chiron Sport geeft iedereen het nakijken

Autonieuws
Chiron Sport
> Artikel lezen

Meer hoofdruimte in Bugatti Chiron met Sky View

Autonieuws
> Artikel lezen

Vooruitblikken op Bugatti Chiron Grand Sport

Autonieuws
> Artikel lezen