Autonieuws

BMW 507 van Elvis is back in the building

Gerben Witten 7 augustus 2016

Van wit naar rood (want zo zag je de lippenstift van aanbidsters minder) naar wit. De BMW 507 waarin Elvis Presley enig tijd reed is na een halve eeuw verpauperd te zijn teruggebracht in nieuwstaat.

Liefde op het eerste gezicht was het, en na een proefrit wist de toen 23-jarige The King of Rock 'n Roll het zeker: de BMW 507 – met chassisnummer 70079 – zou de zijne worden. Zo gezegd, zo gedaan. Het is op dat moment december 1958, ruim drie jaar voordat Elvis de wereldhit 'Return to Sender' scoorde. Een lied dat – met enige fantasie – op het lijf van zijn voormalige 507 geschreven had kunnen zijn. Want altijd even makkelijk heeft Elvis' voormalige 507 het zeker niet gehad.

Eenzaam bestaan
Sterker, na enkele omzwervingen en aanpassingen (van wit naar rood), heeft de nu 59-jarige roadster van 1968 tot en met 2014 eenzaam in een Amerikaanse schuur moeten doorbrengen. De toenmalige eigenaar, Jack Castor, wilde wel heel graag, maar kwam gewoonweg niet aan de restauratie toe. De al wel deels achterhaalde historie en verzamelde onderdelen verstofte ondertussen mee.

Restauratie
Pas toen enkele jaren geleden werd achterhaald hoe bijzonder de auto écht was, waren die erbarmelijke omstandigheden voorbij. BMW kreeg er lucht van, haalde de toen nog steeds rode, maar gehavende 507 terug naar Duitsland, restaureert hem tot in de puntjes en nu, een halve eeuw later, kan het grote genieten eindelijk weer beginnen. Te beginnen op het Concours d'Elegance Pebble Beach, een heugdelijk feit dat voor Jack Castor helaas te laat komt. Hij overleed eind 2014 op 77-jarige leeftijd.

Gerelateerde artikelen

De prijzen van de nieuwe BMW 8-serie Coupé zijn hier!

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition doet ‘M1 Coupé’ bijna vergeten

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW: 'Nieuwe 3-serie wordt weer een echte rijdersauto'

Autonieuws
> Artikel lezen

Buitenspelen met de 4-deurs BMW 8-serie Gran Coupé

Spyshots
> Artikel lezen