Autonieuws

Nissan presenteert BladeGlider 2.0

Te midden van het sport- en feestgedruis rond de Olympische Spelen, heeft Nissan in Rio de Janeiro de BladeGlider gepresenteerd. Die was er toch al? Klopt, maar dit is de geëvolueerde versie.

In 2012 baarde Nissan heel wat opzien met de DeltaWing, een driehoekige racer die, ondanks dikke pech de strijd al vroeg moest staken, een onvergetelijke indruk maakte tijdens de 24 Uren van Le Mans. Niet zo verwonderlijk dus dat de Japanners een jaar later met de BladeGlider kwamen. Dat was al net zo'n bijzonder gevaarte, maar dit keer vooral bedoeld om te benadrukken dat elektrisch rijden best opwindend kan zijn. En deze tweede BladeGlider? Die draagt dezelfde boodschap uit, met als extra dat de auto nu tegen het productiestadium aanhikt.

Elektrische spierballen
Beweren jullie nu dat de BladeGlider binnenkort bij de Nissan-dealers staat? Helaas, zover zal het zeer waarschijnlijk niet komen. Maar het wordt niet uitgesloten dat de aandrijftechniek ooit wordt toegepast op een toekomstige Pulsar of Qashqai, en dat alleen al klinkt veelbelovend. De 'BladeGlider 2.0' wordt namelijk gestuwd door twee gebundelde elektromotoren, elk 177 pk sterk. Het systeemvermogen ligt op 268 pk bij een koppel van – hou je vast – 707 Nm.

Driften
Je moet niet vragen naar de actieradius. Leuker voor nu zijn de prestaties. Binnen 5 tellen zit de 1.300 kg wegende BladeGlider op de honderd en de topsnelheid bedraagt 190 km/h. Nogal magertjes, maar dat is veelal zo bij EV's. Bovendien compenseert de nieuwe BladeGlider dit met een heuse drift-mode. Gut, bij wie zou Nissan dat nu hebben afgekeken?

Gerelateerde artikelen

Jarige jobs trakteren zichzelf op Nissan GT-R50 by ItalDesign

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan Xmotion Concept: Qashqai van 2030?

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan IMx KURO: futuristische concept 'leest' jouw gedachten

Autonieuws
IMx KURO
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Nissan: 'Nieuwe GT-R wordt snelste ter wereld'

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.