Autonieuws

Saoedi-prins pronkt als eerste met twee Bugatti Chirons

De ganse productieoplage mag zo snel mogelijk vertrekken, maar het allereerste pre-productiemodel alsook de eventuele conceptcar blijft veelal in eigen huis om hoogstpersoonlijk gekoesterd te worden. Ze doen de meeste automerken het. Nota bene Bugatti doet het anders.

Wat was Bugatti apetrots toen het op de Autosalon van Genève eindelijk de Chiron aan de wereld kon tonen. Het was een herhaling op de onthulling een half jaar eerder, tijdens de IAA in Frankfurt; de daadwerkelijk tastbare Vision Gran Turismo. Zulke momenten moeten gekoesterd worden. Dat gebeurt dan ook, maar verrassend genoeg niet voor de volle 100% door Bugatti zelf. Het is een prins uit de Saoedi-Arabische koninklijke familie die meedeelt in deze unieke vreugde. Anders gezegd, Bugatti heeft de twee Chirons van het eerste uur meteen al van de hand gedaan.

Tussenstop in de VS
Hoeveel de prins op tafel heeft gelegd voor de allereerste Chirons wil Bugatti niet verklappen. Een 'gewone' Bugatti Chiron kost als productiemodel zo'n € 2,4 miljoen (zonder belastingen), maar daar moet je dan wel nog tot minstens komende herfst op wachten. Met zijn deal kan de Prins van Saoedi-Arabië dus als allereerste met de Bugatti Chiron uitpakken. Echter voor het zover is, zullen de twee bolides nog een tussenstop in Pebble Beach maken. Daar zullen de pre-productie Chiron en Vision GT op 19 augustus voor het eerst in de Verenigde Staten te bewonderen zijn. Op het Concours d'Elegance.

Gerelateerde artikelen

Bugatti Chiron Sport geeft iedereen het nakijken

Autonieuws
Chiron Sport
> Artikel lezen

LEGO Bugatti Chiron al net zo gedetailleerd als de echte

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer hoofdruimte in Bugatti Chiron met Sky View

Autonieuws
> Artikel lezen

Vooruitblikken op Bugatti Chiron Grand Sport

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.