Autonieuws

Tesla koopt SolarCity voor 2,6 miljard

Als onderdeel van het vorige maand aangekondigde 'Masterplan part deux' heeft Tesla zonnepanelen-specialist SolarCity opgekocht. Tesla-topman Elon Musk wil namelijk dat de mensen die zijn auto's kopen hun eigen stroomvoorziening beter kunnen regelen.

Als een verrassing komt de overname niet. Musk had al aandelen in SolarCity, dat tien jaar geleden opgericht werd door zijn neven Lyndon en Peter Rive en inmiddels tot de grootste speler op het gebied van zonnepanelen behoort. Met de overname is een bedrag gemoeid van 2,6 miljard dollar.

Doel
Wat Tesla's doel is met SolarCity? Wel, de overname moet het eenvoudiger maken om een systeem te ontwikkelen, gecombineerd met de batterijentechnologie van Tesla, waarbij consumenten hun eigen stroomvoorziening kunnen regelen. Nu schijnt de opslag van energie door zonnepanelen nog lastig te regelen zijn voor huishouders en in het bijzonder Tesla-rijders, natuurlijk. Dankzij de kennis en kunde van SolarCity moet het straks mogelijk zijn om – via Tesla's Powerwall – huis én auto van energie te voorzien.

Masterplan part deux
Voor wie het heeft gemist: Tesla's Masterplan part deux bestaat uit de ambitie om een breder modellengamma op te zetten, en dat behoudt zich niet enkel tot het bouwen van elektrische personenauto's. Ook een pick-up en een bus van Tesla zitten in de pijplijn, evenals een vervoersmiddel ten gunste van het openbaar vervoer en een heuse truck.

Met deze uitrol wil Tesla een grotere rol gaan spelen op de (mondiale) automarkt, want met auto's als de Model S, X en 3 alleen lukt dat niet. Daarentegen moeten we dan weer niet rekenen op een model onder de Model 3. Wel is het plan om op termijn alle Tesla's volledig autonoom te laten rijden, ondanks de perikelen waarmee het merk momenteel te kampen heeft na de eerste (dodelijke) ongelukken met Tesla's Autopilot-software, een semiautonoom rijsysteem.

Gerelateerde artikelen

Weg belastingvoordeel na 200.000ste Tesla

Autonieuws
> Artikel lezen

Tesla Shooting Brake blijft one-off, want maker stopt ermee

Autonieuws
> Artikel lezen

Deze Tesla werd in een dag uitverkocht

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Nederland nog steeds in beeld voor enorme Tesla-fabriek

Autonieuws
Nederland nog steeds in beeld voor enorme Tesla-fabriek
> Artikel lezen

Tesla-CEO Elon Musk begeeft zich op glas ijs na tweet

Autonieuws
> Artikel lezen

Tesla: 'Laad zoveel als je wilt met je Model 3, het is gratis'

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.