Autonieuws

Porsche dist Honda rond NSX

Porsche bewijst eens te meer dat Duitsers best humor hebben. Vraag maar aan de mensen die bij Honda verantwoordelijk zijn voor de NSX.

Autofabrikanten kopen vaak auto's bij elkaar. Dat doen ze al sinds mensenheugenis. Modellen die als benchmark worden beschouwd worden extra vaak aangekocht door een ander merk dat niet geheel toevallig werkt aan een eigen alternatief. Want waarom het wiel opnieuw uitvinden, nietwaar? Afkijken hoe het moet en daar waar mogelijk verbeteringen toepassen voor eigen gewin is de normaalste zaak van de wereld in de auto-industrie.
“Good luck Honda from Porsche. See you on the other side”

Betrapt!
Voorgaande wil overigens niet zeggen dat de uiteindelijk uitkomst gunstiger uitvalt. De klasse van een auto valt of staat – gelukkig – nog altijd door synergie. Met name in de supercar-regionen is dit aan de orde. Dat weet ook Honda. Toch kon het niet laten een 911 GT3 RS aan te schaffen, om deze te laten duelleren met haar nieuwe NSX. Niet door met een shirt vol Honda-logo's de eerste de beste Porsche-dealer binnen te stappen, maar incognito natuurlijk.

Echter toen kwam daar de oproep van Porsche: alle 911 GT3-modellen moesten terug naar de garage vanwege een fout in de motorbevestiging. Ook het exemplaar van haar Japanse con-cullega, wat Porsche geen tweede maal ontging na het controleren van de eigendomsgegevens. Gevleid als de Duitsers zich kunnen voelen, vroeg dit natuurlijk op een spontaan grapje. Onder de motorkap van de 911 GT3 RS in kwestie schreven ze: 'Good luck Honda from Porsche. See you on the other side'.

Huh, 330 km/h?!
Overigens is de 911 GT3 RS niet het enige vergelijkingsmateriaal dat de Honda heeft aangeschaft ten faveure van de nieuwe NSX. Ook de hielen van de McLaren MP4-12C werden gelikt. De Britten waren echter minder alert dan de Duitsers en hadden niet in de smiezen dat het om een exemplaar van Honda ging. Wel waren ze verbaasd dat de McLaren een keer de 330 km/h had aangetikt. Degene die de 12C weer kwam halen werd dat ook eventjes subtiel gevraagd waar deze net-niet-topsnelheid (333 km/h) werd gereden. Inmiddels weet McLaren wel beter...

Gerelateerde artikelen

Honda Type-R viert 25ste verjaardag

Autonieuws
Honda NSX Type R
> Artikel lezen

Honda Vision Gran Turismo haalt 't bloed onder de nagels

Autonieuws
> Artikel lezen

Honda NSX GT3: € 465.000,- en er kan geen likje verf van af

Autonieuws
> Artikel lezen

Honda NSX: elektrisch en meer dan 1.000 pk?

Autonieuws
Honda NSX: elektrisch en meer dan 1.000 pk?
> Artikel lezen

Zie de Honda NSX eens fotogeniek zijn!

Fotogalleries
Zie de Honda NSX eens fotogeniek zijn!
> Artikel lezen

Honda gaat Pikes Peak beklimmen met elektro-NSX

Autonieuws
Honda gaat Pikes Peak beklimmen met elektro-NSX
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.