Autonieuws

Nieuwe neus en motoren voor Suzuki S-Cross

De Suzuki S-Cross, voorheen SX4 S-Cross, is een zeldzaamheid op de (Nederlandse) wegen. Het valt dan ook niet mee om op te vallen tussen de vele crossovers die de markt inmiddels rijk is. Een grondige facelift moet daar alsnog verandering in brengen.

Suzuki heeft de S-Cross behoorlijk vertimmerd. Het front is veel prominenter aanwezig door kloeke koplampunits en een niet te missen, chromen grille. Maar ook de hogerop getrokken kunststof voorbumper voorzien van grote mistpitten geven de S-Cross een veel spraakmakender uiterlijk. Stoerder ook. Achteraan zijn de veranderingen minder groot, maar niettemin zijn er ook hier opgefriste lichtunits.

Turbomotoren
Meer nieuws onderhuids. Daar gaan namelijk Suzuki's nieuwe Boosterjet-turbomotoren schuil. En hiermee is er afscheid genomen van de aloude, atmosferische 1.6 met 120 pk. Het palet aan benzines bestaat voortaan uit een geblazen 1.4 met 140 pk en een éénliter driecilinder met 120 pk, bekend uit de onlangs gelanceerde Baleno. Met die laatste moet de vernieuwde S-Cross prima uit de voeten kunnen, want het ledig gewicht bedraagt een bescheiden 1.065 kilogram.

Prijs
En de overige specificaties, zoals acceleratie en verbruikscijfers? Die is Suzuki ons nog schuldig, helaas. Maar er is al wel een vanafprijs! Die luidt € 20.999,-. Wil je de S-Cross eerst in levenden lijve zien, dan kan dat vanaf september bij de dealer.

Gerelateerde artikelen

Suzuki presenteert gefacelifte Vitara

Autonieuws
Suzuki presenteert gefacelifte Vitara
> Artikel lezen

Fabriek Suzuki gesloten wegens een... panter

Autonieuws
Fabriek Suzuki gesloten wegens een... panter
> Artikel lezen

Betrouwbaarheidtest: Suzuki scoort, Peugeot valt door de mand

Autonieuws
Betrouwbaarheid
> Artikel lezen

Nieuwe Suzuki Jimny: een echte terreinvreter

Autonieuws
Nieuwe Suzuki Jimny
> Artikel lezen

Suzuki gaat elektrisch met de e-Survivor Concept

Autonieuws
Suzuki
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.