Autonieuws

Eenmalige zandhaas: Porsche 911 LuftAuto

Gerben Witten22 juli 2016

Wie aan de ultieme offroad-rally denkt, denkt meteen aan Dakar. Maar er zijn er meer. Best veel eigenlijk. De op één na bekendste? De Baja 1000, een race dwars over het gelijknamige schiereiland van Mexico waar deze über-coole Porsche 911 LuftAuto zich prima thuis zou voelen.

Bedenkers van de Porsche 911 LuftAuto is Luftgekult, een bedrijfje dat is opgericht door ene Howie Idelson en Patrick Long, fabrieksrijder bij Porsche en sinds 2013 behoorlijk succesvol op Le Mans, tezamen met Hollywood-ster Patrick Dempsey. Beide heren wilden dolgraag een ode brengen aan de luchtgekoelde 911 en daarbij een keer buiten de gebaande paden treden. Want hoewel schitterend ook, Elfjes zoals die van Singer zijn er legio.

Inspiratie genoeg
Vandaar dat er inspiratie werd gevonden bij offroad-rally's als de Baja 1000, waarin ook auto's op leeftijd welkom zijn (en niet zoals bij Dakar enkel het nieuwste van het nieuwste aan de start verschijnt). Maar natuurlijk ook Porsche's eigen, roemruchte 911 SC Safari diende als inspiratiebron. Het resultaat van dit alles is dus deze 911 LuftAuto.

Goed doel heiligt de middelen
Van 1985 is 'ie oorspronkelijk, maar vergis je niet: onderhuids gaat heel wat specialistisch techniek schuil waardoor deze Elfer elke Cayenne flink laat zandhappen in het terrein. Hebben? Helaas, pindakaas. De 911 LuftAuto is een one-off die onlangs werd geveild voor het goede doel. Bij 275.000 dollar viel de hamer.

Gerelateerde artikelen

Theon Porsche Design: 'Wat Singer kan, kunnen wij beter'

Autonieuws
> Artikel lezen

Echt waar! Dit is een Porsche 911 en staat te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

1ste eigenaar is Porsche 911 GT2 RS alweer beu

Autonieuws
> Artikel lezen

Singer-alternatief: Paul Stephens Porsche 911 Le Mans Classic

Autonieuws
> Artikel lezen

Huh, Porsche 911 GT3 ook als cabrio?!

Spyshots
> Artikel lezen

Aanschouw de Singer Porsche 911 DLS en kwijl

Autonieuws
> Artikel lezen