Autonieuws

Ook BMW M5 Competition durft niet voorbij 600 pk

Het rijtje speciale edities van de BMW M5 is zo langzamerhand niet meer op een hand te tellen. En ook deze M5 Competition Edition durft de 600 pk niet te overschrijden.

Achter de schermen maakt BMW zich op voor de gloednieuwe 5-serie. Nog dit jaar hopen we een eerste kennismaking en als het een beetje meezit volgt de M5-uitvoering ervan in de loop van 2017. Lekker snel dus.

Angst voor +600 pk?
Maar eerst nog eventjes genieten van deze M5 Competition. Een speciale uitvoering die veel overeenkomsten kent met de eerdere M5 30 Jahre en M5 Metal Edition. Ook de Competition schopt het tot 600 pk en 700 Nm. Best opmerkelijk. Want waarom niet 650 pk om de huidige M5 pas echt met een luide knal uit te zwaaien? Een fluitje van een cent, immers. Toch heeft BMW M het niet gedaan. Zou het pk-plafond van de 4.4 V8-twinturbo bereikt zijn?! Dat kunnen én willen we niet geloven. Of wil men in München voorkomen dat de nieuwe M5, waarvan algemeen wordt verwacht dat die sterker en sneller is dan zijn voorganger, in verlegenheid wordt gebracht? Je zou het bijna gaan denken.

200 keer
Afijn, met de M5 Competition koop je een vrij zeldzame power-sedan, volgepropt met fijne M-goodies. Slechts 200 exemplaren worden gemaakt; 100 in de kleur Carbonschwarz en 100 in Mineralweiss. Ook aan Nederland zijn er enkele toebedeeld. Tegen een prijs van € 183.176,-.

Gerelateerde artikelen

BMW Z4 M stevent af op eenmalige oefening

Autonieuws
> Artikel lezen

Hint deze BMW M2 Concept naar terugkeer CSL-naam?

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW pakt primeur met draadloos opladen

Autonieuws
> Artikel lezen

Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed

Autonieuws
Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.