Autonieuws

Hyundai Ioniq Hybrid & Electric: de prijzen

Als hybride, plug-in hybride en als volledig elektrische variant, in deze drie smaken komt de Hyundai Ioniq op de markt. De hybride en elektrische variant staan dit najaar bij de dealers, de plug-in volgt in 2017. En dit betaal je er minimaal voor.

Op het moment van schrijven zitten we achter het stuur van de Ioniq om in en rond Amsterdam de allereerste kilometers te maken met Hyundai's nieuweling. Tijdens de presentatie vanmorgen gaf Hyundai ons alvast te kennen wat de auto's gaan kosten.

Prijs Ioniq Hybrid
De 'basis-versie' van de Ioniq is de Hybrid. Bij de hybride aangedreven Ioniq werkt een 43 sterke elektromotor samen met een 1.6 GDi-benzinemotor. Deze laatste levert zelfstandig 105 pk en daardoor komt het systeemvermogen op 152 pk uit.

Het moge duidelijk zijn dat Hyundai het hiermee gemunt heeft op de Toyota Prius. En die strijd pakt nu al gunstig uit voor de Zuid-Koreanen. Waar de Prius minimaal 30 mille kost daar hangt Hyundai een prijskaartje van € 21.995,- aan de hybride.

Prijs Ioniq Electric
Naast de Hybrid komt er ook nog een Plug-in Hybrid, maar daarvoor moeten we nog wachten tot 2017. Wel direct ook te bestellen is de Ioniq Electric. Die heeft (theoretisch) 280 km actieradius en een topsnelheid van 160 km/h. Het vermogen bedraagt 120 pk.

De concurrentie voor deze elektrische Ioniq? Overduidelijk de Nissan Leaf. En de prijsstelling ligt dicht bij elkaar. Hyundai vraagt minimaal € 33.995,- voor de Ioniq Electric, een prijskaartje dat ook de Leaf op gespeld heeft gekregen. Belangrijk voordeel van de elektrische Hyundai is uiteraard zijn bijtelling van maar 4%.

De Hyundai Ioniq Hybrid staat vanaf september bij de dealers, de Electric volgt een maand later. Zoals gezegd komt de Plug-in Hybrid in 2017 op de markt.

Gerelateerde artikelen

Dit gaat de Hyundai Ioniq Plug-in Hybrid kosten

Autonieuws
Dit gaat de Hyundai Ioniq Plug-in Hybrid kosten
> Artikel lezen

Autotest | Hyundai Ioniq Hybrid & Electric

Autotests
Autotest | Hyundai Ioniq Hybrid & Electric
> Artikel lezen

Details Hyundai Ioniq Plug-In Hybrid en Electric

Autonieuws
Meer details over Hyundai Ioniq
> Artikel lezen

Hyundai laat Toyota zweten met Ioniq

Autonieuws
Hyundai IONIQ
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.