Autonieuws

Nieuwe Renault Clio R.S. & GT-Line

220 pk op de voorwielen, een uitlaatsysteem van Akrapovič en een heuse G-krachtenmeter. Ja, de Renault Clio R.S. neemt rijplezier serieus. In de vernieuwde Clio R.S. is dat in alle opzichten merkbaar.

Renault Sport krijgt een steeds prominentere rol binnen Renault. De vertaling van de ervaring op de circuits naar de openbare weg is voor de Franse sportafdeling momenteel dé prioriteit. En dat heeft men, naar eigen zeggen, in de vernieuwde Clio R.S. alvast tot uiting laten komen.

Voor welk vermogen ga jij?
Bijzonder, zeker in deze klasse, is de mogelijkheid om wederom te kiezen voor twee vermogensvarianten: 200 pk en 220 pk. In beide gevallen vindt dat vermogen zijn weg via de zestraps EDC-automaat met dubbele koppeling zijn weg naar de voorwielen. Daarbij heeft de Clio R.S.-koper de keuze uit drie verschillende chassis typen. Kies je voor het Sport-chassis (17 of 18 inch lichtmetaal) dan kies je voor de meest alledaagse Clio R.S. Een auto die, zo hebben wij tijdens een eerdere test ervaren, behoorlijk vriendelijk is. Een stapje verder ga je met het Cup-chassis. Dan beschik je standaard over 18 inch lichtmetaal en kun je er zeker van zijn dat je veel scherper de bochten kunt aansnijden. Daar is het onderstel immers op afstemt.

20 mm verlaagd
Wie er echt voor wil gaan kan opteren voor het Trophy-chassis. Renault Sport monteert dan standaard 18 inch lichtmetaal en verlaagt de auto met 20 mm voor en 19 mm achter. De motor is in dat geval 220 pk sterk en wie zijn best doet weet in 6,6 seconden naar 100 km/h te sprinten.
Echt uniek is het feit dat Renault speciaal voor de Trophy als optie een uitlaatsysteem van Akrapovič

Bijzondere LED-verlichting
Met de introductie van deze vernieuwde Clio R.S. heeft Renault de auto meteen een bredere look gegeven. De hertekende voorbumper en grille zijn daar in het bijzonder verantwoordelijk voor. Uniek is het design van de LED-verlichting dat het logo van Renault Sport uitbeeld.

GT-Line
Naast de Clio R.S. presenteert Renault gelijktijdig ook een vernieuwde GT-Line. Het gaat er weliswaar allemaal een stuk minder spectaculair aan toe maar de diffuser, zijskirts, het verchroomde uitlaatsierstuk en de speciale lichtmetalen wielen kunnen zo elke Clio toch een vleugje R.S. meegeven.

De vernieuwde Clio R.S. en GT-Line zijn later deze zomer te bestellen. De levering start in het najaar.

Gerelateerde artikelen

Facelift voor Renault Clio in aantocht

Spyshots
Facelift voor Renault Clio in aantocht
> Artikel lezen

Vernieuwde Renault Clio: stapje hogerop

Autonieuws
Renault Clio
> Artikel lezen

Prijzen vernieuwde Renault Clio bekend

Autonieuws
Prijzen vernieuwde Renault Clio
> Artikel lezen

Tandje erbij voor Renault Clio RS 220 Trophy

Autonieuws
Renault Clio RS 220 Tophy
> Artikel lezen

Wat is dit voor dikke Renault Clio RS?

Autonieuws
Wat is dit voor dikke Renault Clio RS?
> Artikel lezen

Renault Clio R.S. 16: 300 pk en racegenen

Autonieuws
Renault Clio R.S. 16
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.