Autonieuws

LaFerrari Spider is een dode mus

Ferrari presenteert de open versie van de LaFerrari. Deze LaFerrari Spider is eveneens gelimiteerd en specifiek bedoeld voor Ferrari-liefhebbers en verzamelaars met een heel sterke band met het merk.

Met deze foto's en een paar details moeten we het doen. Over de auto zelf wordt namelijk met zo min mogelijk woorden gerept. Wat de oplage precies is? Geen idee. Er wordt zelfs niet eens bevestigd of de LaFerrari Spider als zodanig door het leven zal gaan. De Italianen bewaren het allemaal voor de Autosalon van Parijs, in oktober.

Hard- en sofftop

Wat wel alvast verklapt wordt, is dat Spider (hiervan gaan we uit), in tegenstelling tot de California en open 488, niet over een inklapbare hardtop beschikt, maar een afneembare. Eentje van carbon en eentje van stof. Dit is gedaan om het gewicht te ontzien en de aërodynamica op hetzelfde niveau te krijgen als de gesloten variant.

Zelfde aandrijflijn
De open La Ferrari vertrouwt op dezelfde aandrijflijn en prestatiecijfers als de gesloten LaFerrari: een 800 pk sterke V12 (met een specifiek vermogen van 128 pk/l) gecombineerd met een 120 kW (163 pk) elektromotor, goed voor een totaalvermogen van 963 pk.

Dode mus
Niet dat dit alles er dan nog toedoet, eigenlijk. Het is namelijk zo dat de LaFerrari Spider al uitverkocht was voor deze onthulling. Ferrari heeft ons dus nogal blij gemaakt met een dode mus. Snik

Gerelateerde artikelen

Tweedehansje: LaFerrari Aperta met 0,0 kilometer op de teller

Autonieuws
LaFerrari
> Artikel lezen

Extra LaFerrari Aperta voor kinderen in nood

Autonieuws
> Artikel lezen

Productie LaFerrari uitgebreid voor slachtoffers aardbeving Italië

Autonieuws
Productie LaFerrari uitgebreid voor slachtoffers aardbeving Italië
> Artikel lezen

Ferrari FXX K Evo kan elk moment overkoken

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.