Autonieuws

Vierdeurs Porsche Coupé in 2009

Porsche heeft officieel bekend gemaakt dat er een vierde modellijn op komst is. In 2009 zal de Porsche Panamera worden gepresenteerd. De Panamera is een vierdeurs coupé met de eigenschappen van een echte Porsche.

De top van Porsche heeft er lang over na moeten denken maar maakt nu dan toch officieel bekend met een vierde modellijn te komen. Na de 911, Boxster en Cayenne zal Porsche in 2009 de Panamera in het programma hebben. Het officiele startschot voor de ontwikkeling en productie van de Panamera betekent voor Porsche weer een stap verder. De sportautofabrikant richt zich met de Panamera op de absolute top van het segment. De auto is vernoemd naar de legendarische Carrera Panamericana lange afstandsrace. Er is plaats voor vier personen en net als bij de Mercedes CLS heeft de coupé vier deuren. Porsche zal diverse motoren gaan leveren die een plaatsje krijgen voorin de auto. De aandrijving wordt uiteraard doorgestuurd naar de achterwielen.
 
Productie in Leipzig
Vanaf volgend jaar zal Porsche beginnen met een grondige verbouwing van de fabriek in Leipzig. Daar moet ruimte gemaakt worden om naast de Cayenne en Carrera GT ook de Panamera te kunnen produceren. De motoren zullen worden gebouwd in Stutthart-Zuffenhausen. In totaal worden er met de komst van de Panamera zo´n 1.000 banen gecreerd bij Porsche. De totale investering van het project Panamera is begroot op 1 miljard euro. Porsche financiert dat bedrag geheel uit eigen middelen.
 
2009
De vierdeurs coupé van Porsche maakt in 2009 zijn opwachting op de markt.

Gerelateerde artikelen

TopCar bekleedt nieuwe Porsche Panamera

Tuning & styling
> Artikel lezen

Porsche Panamera kiest opnieuw voor Burmester

Autonieuws
Porsche Panamera kiest wederom voor Burmester
> Artikel lezen

Porsche Panamera 4 E-Hybrid: 462 pk bij 2,5 l/100 km

Autonieuws
> Artikel lezen

Enorme spierballen voor Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

Autonieuws
Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid
> Artikel lezen

Review: Burmester 3D Surround Sound in Porsche Panamera

Autonieuws
Review: Burmester 3D Surround Sound in Porsche Panamera
> Artikel lezen

Verlengde wielbasis en lichtere V6 voor Porsche Panamera

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.