Autonieuws

Binnenkijken bij de (gedurfde) Toyota C-HR

Er was al best veel bekend over de C-HR, de binnenkort verkrijgbare crossover waarmee Toyota zichzelf een ander, spannender imago wil aanmeten. Hoe de auto er van binnen uitziet, was echter nog niet bekend. Tot nu.

Toyota wil een merkimago dat opwindender en jeugdiger is, en mede daarom zou kopstuk Akio Toyoda hoogstpersoonlijk hebben gemonitord dat de C-HR een gedurfd design zou meekrijgen. Van buiten is dat zeker gelukt, maar ook van binnen, zo blijkt nu. Toyota heeft namelijk voor het eerst een serie foto's van het interieur vrijgegeven.

Diamand
Vooral het centrale display van het infotainmentsysteem springt in het oog. Mede door de (subtiele) sfeerverlichting er omheen lijkt het net alsof die als de bekende Japanse berg Fuji uit het dashboard is komen rijzen. Uit de foto's is tevens al op te maken dat Toyota zoveel mogelijk van de belangrijkste functies nadrukkelijk naar de bestuurder heeft toegedraaid. Dit verhoogt het gebruiksgemak doorgaans.

Als designthema is verder een 'diamant-achtige structuur' aangehouden, wat je terug zou moeten zien in de bedieningsknoppen, de deurpanelen, de speakers van het (optionele) JBL-audiosysteem met negen speakers en 576 Watt vermogen, alsook de wijzernaalden van het instrumentarium.

Spelen met materialen
Er zijn drie interieurkleurenthema's: Dark Grey, Black/Blue of Black/Brown. Decoratieve elementen zijn afgewerkt in de kleuren pianozwart of satijnzilver en de instrumenten plus de versnellingspook hebben steevast een helderblauwe achtergrondverlichting, terwijl sommige oppervlakken zijn afgewerkt met een lederachtige finish.

Qua veiligheid pakt de C-HR zoal uit met Toyota Sense-systemen als het Pre-Collision, rijstrookassistentie, automatische grootlichtassistent, voetgangersdetectie en Adaptive Cruise Control. Verkeersbordenherkenning is er ook, echter enkel op de duurdere versies.

25 mille?
De verkoop van de Toyota C-HR start in ons land in september en de levering start eind 2016. Prijzen volgen nog, maar al wel is bekend gemaakt dat het model tussen de Auris (vanaf 19 mille) en de RAV4 (vanaf 34 mille) gepositioneerd zal gaan worden. Verwacht zodoende een vanafprijs van om en nabij de 25 mille voor de C-HR.

Gerelateerde artikelen

Toyota C-HR Hy-Power Concept: krachtiger en persoonlijker

Autonieuws
Toyota C-HR Hy-Power Concept: krachtiger en persoonlijker
> Artikel lezen

Deze Toyota C-HR is Ferrari's en McLarens te snel af

Tuning & styling
> Artikel lezen

Toyota C-HR: de GT86 onder de crossovers

Autonieuws
Toyota C-HR: de GT86 onder de crossovers
> Artikel lezen

Toyota met conceptcar en nieuwe Land Cruiser naar IAA

Autonieuws
Toyota met conceptcar en nieuwe Land Cruiser naar IAA
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.