Autonieuws

Ford GT66 maakt nogmaals lange neus naar Ferrari

Alsof de deuk in Ferrari's ego momenteel nog niet groot genoeg is, trapt Ford nog eventjes subtiel na met een exclusieve, nieuwe GT om de Italianen eraan te herinneren hoe het ze 50 jaar geleden (ook) verging in de 24 Uren van Le Mans.

Een halve eeuw na dato heeft Ford Ferrari opnieuw verschalkt in de race der races. En dat zullen we weten ook. Vreemd genoeg niet aan de hand van een speciaal eerbetoon aan Ford's kersverse autosportsucces, maar door (nogmaals) stil te staan bij de eerste keer dat het Ferrari inpeperde na 24 uur racen op het circuit La Sarthe. Deze gloednieuwe GT66 Heritage komt namelijk zijn illustere voorvader eren.

Shadow Black
Zo kleurrijk als de Ford GT er tijdens de onlangs verreden 24 Uren van Le Mans bij reed, zo sober en serieus is de GT66 Heritage. Op een paar gouden details na is het bijna al zwart wat de klok slaat. Dit is begrijpelijk wanneer je de winnende GT40 Mk II uit 1966 voor de dag haalt, maar echt vrolijk stemt het niet, terwijl Ford dat toch wel degelijk wil uitstralen. Maar hé, dan houden we zo'n eerbetoon (en dan aan de GT's jongste mijlpaal) gewoon nog tegoed van de Amerikanen. Al was het alleen maar omdat de GT66 Heritage nu al uitverkocht schijnt te zijn.

Gerelateerde artikelen

Afrojack & co nemen eerste 'Nederlandse' Ford GT in ontvangst

Autonieuws
> Artikel lezen

Ken Block doet rondje Le Mans in Ford GT

Autonieuws
Ken Block stuurt Ford GT over Le Mans
> Artikel lezen

Klacht tegen 'uitverkorene' die Ford GT te koop zet

Autonieuws
> Artikel lezen

Autodromo brengt ode aan Ford GT

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Ford GT '67 Heritage Edition is in een overwinningsroes

Autonieuws
> Artikel lezen

Wat als Ford zou terugkeren naar het DTM

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.