Autonieuws

Nieuwe ster voor circuitdagen: McLaren 570S Sprint

Tussen de enorme hoeveelheid Porsche's kun jij nu het onderscheid gaan maken. McLaren presenteert de 570S Sprint, een speciaal voor circuitdagen ontwikkelde auto. Niet ontwikkeld voor een speciale raceklasse, maar puur zodat je als koper er volop van kunt genieten op het door kurbstones en grindbakken afgezette asfalt.

Dat de 570S Sprint niet ontwikkeld is voor een raceklasse betekent dat hij ook niet hoeft te voldoen aan specifieke eisen die de betreffende organisator er aan stelt. Desalniettemin heeft McLaren tijdens de ontwikkeling wel met een schuin oog gekeken naar de GT4-klasse.
“Aangezien hij de openbare weg niet op gaat hoeft er geen BPM te worden betaald.”

Meer downforce
Om optimale prestaties te kunnen leveren en het racegevoel te kunnen bieden oogt en gedraagt de 570S Sprint zich als een waar circuitmonster. De Britse bolide is voorzien van aangepaste aerodynamica voor een betere koeling, maar ook voor meer downforce. Daarbij zijn de wielen voorzien van een centrale wielmoer, het interieur grotendeels gestript en sportkuipen met zespunts gordels gemonteerd.

Standaard vermogen
Aan de motor is niet gesleuteld. Die is nog altijd 3.8 liter groot, wordt geholpen door twee turbo's en is mede daardoor 570 pk sterk. Standaard wordt het model in McLaren Orange gespoten, maar de mogelijkheden zijn uiteraard eindeloos. De prijs is vastgesteld op £ 148.000,-. Aangezien hij de openbare weg niet op gaat hoeft er geen BPM te worden betaald. Dat scheelt alweer!

Gerelateerde artikelen

Vorsteiner wil McLaren 570S koste wat kost aan de grond houden

Tuning & styling
> Artikel lezen

Fotogallerij: McLaren 570S Spider, o wat ben je mooi

Autonieuws
> Artikel lezen

McLaren MSO X: de openbare weg op met GT4-racer

Autonieuws
McLaren MSO X: de openbare weg op met GT4-racer
> Artikel lezen

McLaren winterbanden: ook gummen in de sneeuw

Autonieuws
> Artikel lezen

Zeldzaam hommagemodel: McLaren MSO 570GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Stug type, de McLaren 570GT met S Handling Package

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.