Autonieuws

Groen licht voor productie Aston Martin Vanquish Zagato

Onze gebeden zijn verhoord! Aston Martin en Zagato hebben besloten de schitterende Vanquish Zagato in productie te nemen. Uiteraard in een bescheiden oplage van 99 stuks, maar dat mag de pret niet drukken.

We hadden het stiekem al gehoopt, maar gelukkig bereikte ons vandaag het positieve nieuws dat de nieuwste telg van de Engelse Italiaanse samenwerking eveneens in productie gaat. Zagato onthulde de liefdesbaby tijdens de Concorso d'Eleganza Villa D'Este afgelopen mei en meldde toen als dat er bij genoeg belangstelling een productievariant zou komen.

Gekietelde V12
Over de fantastisch gevormde carrosserie hoeven we jullie natuurlijk niets te vertellen – de beelden spreken voor zich – maar de techniek is haast evenzo interessant. De Vanquish Zagato is namelijk aangedreven door de bekende 6.0 liter V12 aandrijflijn die voor de gelegenheid van 600 pk is voorzien. Genoeg vermogen om de 0-100 km/h sprint is slechts 3,5 seconden af te raffelen. Ongehoord rap!

Nummer vijf
De nieuwe Vanquish Zagato is overigens de vijfde samenwerking tussen de Italiaanse koetsbouwer en de Britse sportwagenfabrikant. Het begon allemaal in 1960 met de DB4 GT Zagato, een model dat inmiddels meer dan tien miljoen Pond moet opleveren. Daarna lanceerde de twee bedrijven in 1986 de V8 Vantage Zagato, in 2002 de DB7 Vantage Zagato en onlangs in 2011 nog de prachtige V12 Vantage Zagato.

Gerelateerde artikelen

Lagere oplage van Aston Martin V12 Zagato

Autonieuws
Lagere oplage van Aston Martin V12 Zagato
> Artikel lezen

Dit is de Aston Martin Vanquish volgens Zagato

Autonieuws
Dit is de Aston Martin DB11 volgens Zagato
> Artikel lezen

Zagato bouwt Aston Martin Virage Shooting Brake

Autonieuws
Zagato bouwt Aston Martin Virage Shooting Brake
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.