Autonieuws

Skoda Kodiaq: schetsen onthullen design

Skoda blijft trouw aan de VisionS conceptcar, dat is de belangrijkste conclusie die we kunnen trekken nu de Tsjechen designschetsen van het productiemodel hebben vrijgegeven. En dat is goed nieuws.

In september zal Skoda haar allereerste SUV presenteren. De auto is Kodiaq genaamd en zal technisch veel gelijkenissen vertonen met de Volkswagen Tiguan en Seat Ateca. Maar daar houdt het dan ook wel op. De Kodiaq moet namelijk op ruimtegebied zijn beide neven uit Wolfsburg en Barcelona de loef afsteken. De Tsjechen spreken over een lengte van 4,70 m (+ 20 cm) en ook de wielbasis van 2,79 m is niet mis. Die extra lengte is er niet voor niets, op deze manier kon Skoda de auto namelijk ook geschikt maken voor een derde zitrij en dus een 7-persoons versie aanbieden.

Zuiver en strak lijnenspel
Over het design, het enige waar Skoda ons momenteel echt tot in detail over wil vertellen, kunnen wij vrij kort zijn. Dat komt sterk overeen met de ConceptS en vormt daarmee eigenlijk geen verrassing meer. Het lijnenspel is zuiver en strak, precies zoals we dat de laatste jaren van de Tsjechen gewend zijn. En dat zal de keuze tussen een Tiguan, Ateca en de vele andere SUV's in deze klasse er wederom niet makkelijker op maken.

Gerelateerde artikelen

Skoda presenteert opgeruigde Kodiaq Scout

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu officieel: Skoda Vision E Concept annex Kodiaq Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Skoda Kodiaq geprijsd vanaf € 28.990,-

Autonieuws
Skoda Kodiaq geprijsd vanaf € 28.990,-
> Artikel lezen

Skoda's honger naar SUV's nog niet gestild

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.