Autonieuws

Brute MINI Clubman All4 Scrambler Concept

Hoe tof kan een MINI Clubman zijn! Met zijn matgrijze lak, zwarte accenten en cognac-kleurig leder past hij perfect binnen de stoere en industriële trend van nu. En aangezien crossovers en SUV's de dienst uitmaken in de autobranche scoort hij daarmee ook nog eens punten.

Hij heet voluit 'Clubman All4 Scrambler Concept'. En die term scrambler draagt hij niet zomaar. Het is een term die in het verleden werd gegeven aan motorfietsen die werden omgebouwd tot 'allroaders'. Vergelijkbaar met hoe we dat nu ook bij auto's doen. De Cross Country-modellen van Volvo en de Allroad's van Audi zijn daarvan het perfecte voorbeeld.

Van Frozen grey tot cognac Nappaleder
De term scrambler had BMW al eerder geadopteerd. Zo is de motorfiets zoals je die ziet in de volksmond ook wel bekend als de 'Scrambler'. MINI heeft overduidelijk bij de collega's van BMW's tweewielers rondgelopen om inspiratie op te doen. Van het 'Frozen grey' kleurenschema met matte details tot aan het two-tone cognac en zwarte interieur voorzien van Nappaleder en Alcantara.

Opgehoogd
Om ook daadwerkelijk van zijn plek te komen in het terrein beschikt de Clubman over All4-vierwielaandrijving. Niets bijzonders. Maar daarnaast is hij ook nog eens verhoogd, voorzien van extreme banden en talloze beschermplaten mocht er een flinke steen of tak in de weg liggen. Het bagagerek achterop het dak alsook de lederen koffer zijn vooral cool, maar dragen in feite niets bij.

Jammer, maar helaas...
Productieplannen verwachten wij niet van MINI. Sterker nog, de conceptcar is gebouwd door MINI Italië, net zoals onze vaderlandse Suzuki-importeur ooit op eigen initiatief een Suzuki Vitara Bandit bouwde.

Gerelateerde artikelen

Hier is 'ie dan: de nieuwe (6-deurs) MINI Clubman

Autonieuws
Hier is 'ie dan: de nieuwe en ook al geprijsde MINI Clubman
> Artikel lezen

Alvast heel veel nieuwe MINI Clubman

Autonieuws
> Artikel lezen

Spierballen-Clubman: MINI John Cooper Works Clubman

Autonieuws
Spierballen-Clubman: MINI John Cooper Works Clubman
> Artikel lezen

MINI Clubman nu ook met ALL4-vierwielaandrijving

Autonieuws
MINI Clubman ALL4
> Artikel lezen

AC Schnitzer gaat los op MINI

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.