Autonieuws

Autoverkopen mei 2016: Opel wederom de beste

Voor de tweede maand op rij verkocht autodealend Nederland meer nieuwe auto's dan in dezelfde periode vorig jaar. Bij Opel wordt zelfs een klein feestje gevierd, want wederom voert het de toplijst onder de merken aan.

Halen we de absolute aantallen erbij, dan zijn er in mei 29.083 nieuwe personenauto's geregistreerd. In vergelijk met dezelfde maand vorig jaar is dat een plus van 4,8%, toen er 27.758 auto's van eigenaar wisselden.

Gerekend over de maanden januari tot en met mei van dit jaar zijn er in totaal 155.025 auto's aan de man gebracht. Helaas is dit nog altijd een daling van 5,7 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2015 (164.456 stuks), maar goed, de klim is ingezet en laten we hopen dat dit zo blijft.

Astra populairder dan Golf
Het best lopende model in mei was de Clio. Hulde voor Renault, maar het meest opvallend aan de toplijst onder de verkochte modellen is toch wel het feit dat de Opel Astra beter wist te verkopen dan 'eeuwig favoriet', de Volkswagen Golf. Het is lang, heel lang geleden dat dit voorkwam. In Breda, waar de importeur van Opel zit, eten ze gebak deze week. Dat het maar zoet mag smaken!

Daar hebben we de 500 weer!
Sowieso doet Opel de laatste maanden goede zaken. Zowel in april als mei is er geen automerk dat beter verkoopt en dat is niet alleen te danken aan de positief ontvangen Astra, ook de Karl en Corsa scoren onveranderd goed. Toch blijft Volkswagen – met afstand – marktleider, geholpen door de succesvolle verkoop in het eerste kwartaal en de stabiele registraties in de afgelopen twee maanden. Ook opmerkelijk: de Fiat 500 wist zich weer eens in de top-5 te wurmen. Op plek 4 staat 'ie, al moet gezegd dat in het totaal van 865 verkochte 500-tjes ook de 500L en 500X zijn meegerekend. Toch leuk!

Gerelateerde artikelen

Citroën stelt C5 Aircross voor Europa voor

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuw generatie Seat Leon mag buitenspelen

Spyshots
> Artikel lezen

Je hoeft geen Ferrari te rijden om te profiteren van de nieuwe Shell V-Power

Autonieuws
Shell V-Power / Ferrari
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.