Autonieuws

Groen licht voor nieuwe Audi Allroad Quattro

Audi heeft groen licht gegeven voor de nieuwe Allroad Quattro. Het model zal grotendeels gelijk zijn aan de in Detroit gepresenteerde conceptcar. Vanaf medio 2006 zal de auto leverbaar zijn.

Het huidige model van de Allroad Quattro, gebaseerd op de vorige generatie A6 Avant, gaat binnenkort uit productie. Het model is sinds begin 2000 leverbaar. Audi heeft totaal 90.000 Allroad Quattro´s verkocht. De productieverwachtingen zijn daarmee behoorlijk overtroffen.
 
LED-verlichting
Begin dit jaar presenteerde Audi de Allroad Quattro Concept. De auto stond op de Detroit Motorshow en vertoont sterke gelijkenissen met de nieuwe A6 Avant. Dat is niet vreemd, want het model deelt zijn techniek voor een groot gedeelte met die van de A6 Avant. Bij de conceptcar zijn de koplampen en achterlichten voorzien van LED-technologie. Die achterlichten zullen zeker worden overgenomen aangezien die ook op de A6 Avant te vinden zijn. De koplampen hebben eveneens een redelijke kans aangezien Audi meer en meer gebruik maakt van LED-verlichting.
 
Adaptive Air Suspension
De Allroad Quattro meet 4,93 meters in lengte en is 1,89 meter breed. De bodemvrijheid is standaard 160 mm maar te verhogen tot 210 mm. Dit is te danken aan het ´Adaptive Air Suspension´ wat een combinatie is van luchtvering en elektronisch geregelde dempers. Zowel in het terrein als op de verharde weg moet dit zorgen voor een optimale wegligging en instelling van vering en dempers.
 
Moderne veiligheidssystemen
Voornamelijk de Duitse autofabrikanten presenteren de laatste tijd de ene na de andere veiligheidsnoviteit. Audi kan daar als vooraanstaande fabrikant niet in achter blijven. De Allroad Quattro concept was dan ook uitgerust met Audi Road Vision. Dit systeem ziet de conditie van de weg en waarschuwt in geval van gladheid of zeer slecht wegdek. Voor wie buiten z´n baan raakt zonder daarbij op te letten wordt gewaarschuwd door de ´Audi Lane Assist´. Dit systeem, dat waarschuwt middels een trilling in het stuur, is bekend van onder andere Citroen en Infiniti. Geleend van hun Volvo is het ´Audi Side Assist´ systeem. Met behulp van radars wordt de zijkant en achterkant van de auto in de gaten gehouden. Wordt de Allroad Quattro ingehaald dan wordt je als bestuurder gewaarschuwd middels lampjes in de buitenspiegel.
 
Motorengamma
Een aantal flinke benzine- en dieselmotoren zullen in de Allroad Quattro leverbaar zijn. Reken hierbij op 6- en 8-cilinder motoren. Een 2.4 V6 (177 pk), 3.2 FSI V6 (255 pk) en 4.2 V8 (335 pk) zullen het benzinegamma betekenen. Het dieselgamma bestaat waarschijnlijk uit de 3.0 TDI (225 pk) en de nieuwe 4.0 TDI (286 pk) die ook in de Conceptcar ligt. Uiteraard wordt de auto standaard op alle vier de wielen aangedreven door Audi’s beproefde Quattro-systeem.

Gerelateerde artikelen

Maak kennis met de nieuwe Audi A6 Allroad

Autonieuws
Maak kennis met de nieuwe Audi A6 Allroad
> Artikel lezen

Vernieuwde Audi A6 Allroad geprijsd

Autonieuws
Vernieuwde Audi A6 Allroad geprijsd
> Artikel lezen

Pure finetuning: de vernieuwde Audi A6-lijn

Autonieuws
Vernieuwde Audi A6-lijn
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.