Autonieuws

Knipbeurt voor Volkswagen Beetle

Er wordt gefluisterd dat de Beetle in 2018 verdwijnt om niet meer terug te komen. Maar goed, zover is het nog niet, en Volkswagen doet – voor nu – net alsof haar neus bloedt door het retromodel opnieuw in het zonnetje te zetten via een facelift.

Tot dusver heeft de (New) Beetle nog niet dat gebracht wat Volkswagen ervan had verwacht. Zowel met de eerste als de huidige, tweede generatie sinds de reïncarnatie in 1998. Vandaar dus de steeds sterker wordende geruchten dat het doek wel eens kan gaan vallen voor de Beetle nadat de productcyclus van het bestaande model erop zit. Maar wie weet dat deze facelift het tij doet keren.

Design-lines
Dat de Beetle en Beetle Cabrio in 't nieuw zijn gestoken is meteen te zien aan de bumpers. Die zijn een stuk potiger dan voorheen, met grotere luchtinlaten. Wil je de meest agressieve looks, ga dan voor de R-line van de in totaal drie design-lines die Volkswagen op de vernieuwde Beetle introduceert. Elke uitvoering heeft zo zijn specifieke kenmerken. Verder zijn er nieuwe smaken lichtmetalen wielen in 17 en 18 inch, en zijn de lichtunits tevens opgefrist.

Jeans Beetle
Aan de binnenkant is er ook het een en ander gemoderniseerd. Zo is het instrumentarium voortaan helderder voor een betere afleesbaarheid (blijkbaar was daarover geklaagd) en hebben de materialen een upgrade gekregen. Nieuw bekledingstoffen, kleuren en sierlijsten zijn er ook en daarvan wil Volkswagen de Denim-uitvoering in het bijzonder graag eventjes uitlichten. De Beetle Denim (foto 5) is met zijn Stonewash Blue Metallic-lak en 'spijkerstof'-cabriodak namelijk een subtiele knipoog naar de Jeans Beetle uit 1974.

De prijzen
Update 14 juli 2016 – Volkswagen Nederland is eruit. De vernieuwde Beetle en Beetle Cabrio moeten respectievelijk € 25.850,- en € 30.090,- kosten. Op hun minst, want er zijn uiteraard ook nog duurdere versies verkrijgbaar. De wel heel zomerse Beetle Dune bijvoorbeeld. Bovendien is ook die speciale uitvoering beschikbaar met de 1.2, 1.4 of 2.0 liter TSI. De prijzen van de Dune Coupé beginnen bij € 29.090,-. Als Cabriolet raak je minstens € 33.750,- armer. Bestellen kan per direct, rijden vanaf september.

Gerelateerde artikelen

Dit wist je nog niet over de eerste Nederlandse Volkswagen Kever

Autonieuws
> Artikel lezen

Doek valt voor Fiat Punto, alsook Volkswagen Beetle

Autonieuws
> Artikel lezen

Is de Memminger Roadster zoals de VW Beetle had moeten zijn?

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Beetle gooit handdoek in de ring

Autonieuws
Volkswagen Beetle gooit handdoek in de ring
> Artikel lezen

Is de Memminger Roadster zoals de VW Beetle had moeten zijn?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.