Autonieuws

Engeland verliest MG Rover aan China

Na het faillissement van MG Rover zag het er somber uit voor de Engelse autofabrikant. Na weken van onzekerheid is het bedrijf overgenomen door het Chinese Nanjing Automobile, een kleine fabrikant van auto´s, bussen en trucks.

Lange tijd waren er drie overnamekandidaten in de race. De eerste wat de Chinese autofabrikant SAIC die al vanaf het begin met MG Rover in onderhandeling is geweest. De tweede, eveneens een Chinees bedrijf, was Nanjing Automobile. De laatste kandidaat was bedrijvendokter David James. Die laatste was er van overtuigd dat MG Rover Engels moest blijven en kwam met een uitgebreid plan naar buiten om, met name MG, te redden.
 
Nanjing Automobile
De droom om MG Rover in Engeland te houden is helaas niet uitgekomen. Het Chinese Nanjing Automobile heeft vorige week de race gewonnen en de grootste delen van het bedrijf overgenomen. De kleine autofabrikant produceert auto´s, bussen en trucks en heeft 16.000 werknemers in dienst. Nanjing wil een deel van de productie naar China verplaatsen maar ook een deel in Engeland houden.
 
MG Rover verdeeld
Naast Nanjing zijn er meerdere eigenaren van (delen) van MG Rover. Zo heeft SAIC de rechten gekocht voor de productie van de Rover 25 en 75 en bezit Honda de rechten op de 45. De 45 is immers in samenwerking met Honda ontwikkeld. Na het faillissement van MG Rover is het merk uit elkaar gevallen en zal het nooit meer zo worden als het was. Het merk heeft een lange geschiedenis waar op deze manier een naar staartje aan komt te zitten. MG Rover mag dan gered zijn, het is de vraag wat ervan terecht komt. Kortom, Engeland verliest weer een autofabrikant. Zonde! Bron: Automotive Online

Gerelateerde artikelen

Opvallende scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests

Autonieuws
Vier lage scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests
> Artikel lezen

*UPDATE* Geen Roewe, maar een Luxgen SUV

Spyshots
*UPDATE* Geen Roewe, maar een Luxgen SUV
> Artikel lezen

MG toont zijn eerste crossover: de GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.