Autonieuws

Jubileumeditie: BMW 30 Years M3

Naast het feit dat BMW dit jaar 100 is geworden viert het merk ook de 30ste verjaardag van de M3. En daarbij wordt stilgestaan met een speciale editie, genaamd 30 Years M3.

Toen BMW in 1986 de M3 lanceerde durfde het niet te dromen wat voor schokgolf het preformancemodel teweeg zou brengen. Inmiddels weet het dat wel en wil het merk graag iets terugdoen voor de liefhebbers nu de M3 zijn 30 jarige jubileum viert. Er zullen echter wel maar 500 liefhebbers écht blij gemaakt worden, want meer exemplaren bouwt BMW niet van de 30 Years M3.

Tjokvol M-goodies
Wie tot de gelukkigen behoort, krijgt een BMW M3 afgeladen vol met M-goodies. Zo is het populaire Competition Package standaard, dat 19 pk toevoegt aan de normaliter 431 pk sterke 3.0 liter zes-in-lijn met dubbele turbo's. Verder bestaat dit sportpakket uit verbeterde aerodynamica, het adaptieve M-onderstel met andere dempers en vering en het Active M-differentieel tussen de aangedreven achterwielen.

Blauw past bij jou
Maar dit is slechts een greep uit de technische meerwaarde. Optisch pakt de 30 Years M3 uit met een donkerblauwe lakkleur die 30 jaar geleden werd geïntroduceerd op de oer-M3, geheten Macao Blue Metallic, en binnenin is het Merino-lederen meubilair gehuld in een combinatie van zwart en Fjord-blauw.
Verder rolt de speciale M3 standaard op 20 inch lichtmetaal van het type 666 (niet geheel toevallig het nummer van het beest?) en is de auto uitgevoerd in Individual High Gloss Shadow Line. Die laatste verruilt het traditionele, blinkende chroom voor zwart chromen accenten.

Bescheiden meerprijs
Of, en zo ja, hoeveel exemplaren Nederland van de BMW M3 '30 Jahre Edition' krijgt toebedeeld is nog niet bekend. Op de prijs is het zodoende ook nog wachten. In Duitsland bedraagt de meerprijs in elk geval een relatief bescheiden € 10.000,- ten opzichte van de gewone M3.

Gerelateerde artikelen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage

Spyshots
Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage
> Artikel lezen

Ziet de nieuwe BMW 3-serie er zo uit?

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW M3 probeert Nürburgring meester te maken

Spyshots
BMW M3: gas erop met prototype
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.