Autonieuws

One-off: Skoda Atero alias Rapid coupé

Het moet toch een droom zijn: je eigen auto ontwerpen en daadwerkelijk bouwen. Studenten van Skoda's eigen vakschool kregen eind 2015 die kans. En het resultaat is vandaag aan de wereld gepresenteerd: de Skoda Atero, een coupé op basis van de Rapid Spaceback.

De 4 meiden en 22 jongens van Skoda's vakschool hebben een half jaar lang gewerkt aan de realisatie van deze Atero. Van de allereerste schets tot de daadwerkelijke ombouw van Rapid Spaceback tot Atero is door de jongelui uitgevoerd. Uiteraard onder toezicht van hun leraren en het team van Skoda zelf.

Geen half werk
Het resultaat is een tweedeurs coupé die in weinig nog doet denken aan de praktische Rapid Spaceback. Er werd geen half werk geleverd. Zo werd de B-stijl verder naar achteren geplaatst, de C-stijl behoorlijk aangepast en het dak loopt veel eerder en veel steiler af naar beneden. Uit de accessoires-catalogus werd de nodige opsmuk gekozen en knalrood gespoten. Dat contrasteert mooi met de diepzwarte lak van de carrosserie.

Technisch gelijk
Motorisch gezien is de Atero niet anders dan een originele Rapid. Onder de kap ligt een 1.4 TSI met 125 pk. Wel laten de studenten weten dat ze aan het onderstel hebben gesleuteld, 18 inch lichtmetaal van de Octavia hebben gemonteerd en de sportkuipen eveneens moeten bijdragen aan de sportieve beleving.

De derde
Het is niet het eerste project uit handen van Skoda's interne opleiding. In 2014 creëerde een groep jongelui de CitiJet en een jaar later zag de Funstar Pickup het levenslicht.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Skoda Octavia (Combi) naar buiten

Spyshots
> Artikel lezen

Nog een SUV erbij voor Skoda: de Kamiq

Autonieuws
> Artikel lezen

Vernieuwde Skoda Superb zo goed als naakt

Spyshots
> Artikel lezen

Skoda Sunroq: cabrio-SUV met vier deuren

Autonieuws
Skoda Sunroq: cabrio-SUV met vier deuren
> Artikel lezen

Skoda Vision X: voorproefje van de nieuwe Yeti

Autonieuws
Skoda Vision X: voorproefje van de nieuwe Yeti
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.