Autonieuws

Dag 1: Ramble Rally meets Willy Wonka en Lara Croft in Neverland

Gerben Witten23 mei 2016

Wist je dat er een automerk was met de naam Rambler? Wij niet. Evenmin dat de speciale McRamble Burger eigenlijk het ietwat kleffe equivalent is van de fameuze euroknaller van McDonalds. Toch smaakten deze verzamelopdrachten (voor het puntenklassement) naar meer. En meer, dat is wat de Rambles voor hun kiezen kregen tijdens de eerste, officiële etappedag. Met als absoluut hoogtepunt de finishlocatie, een onbeschrijfelijke hotel in de geboorteplaats van niemand minder dan Ferdinand Porsche.

Wordt het Tsjechië of toch Polen? Dat is de prangende vraag die bij menig Ramble opdoemt te midden op de eeuwenoude, zandstenen burg met vanaf daar een adembenemend uitzicht op de Bastei, een 305 meter hoge rotsformatie in de Duitse streek Saksisch Zwitserland. Het is op zulke momenten dat je met open mond ervaart dat je echt niet per se een intercontinentale vlucht hoeft te boeken voor 's werelds mooiste plekken. Beeldschoon kan Europa zijn. Je moet ze alleen wel weten te vinden. Maar goed, daar hebben we de Ramble Rally voor.
“Puur genieten dankzij de magistrale stuurmanswegen tussen pittoreske dorpjes als Harzgerode en het meer industriële Sangerhausen”

McRamble Burger
In tegenstelling tot vorig jaar kan het geluk niet op als we Harz in het gelijknamige nationale natuurpark op een uur rijden van Hannover verlaten. Een graad of 17 is het. En dat om zeven uur 's ochtend! Een paar uur later en de boordcomputer van 'onze' Toyota GT86 geeft al 25 graden aan. En de buitentemperatuur blijft maar oplopen naarmate we Dresden naderen. Het is zichtbaar genieten voor de dakloze Rambles in bijvoorbeeld de Saab 9-3 Cabrio, open BMW E30 en Honda S2000. Voor de rest evengoed trouwens, maar dan vooral vanwege de magistrale stuurmanswegen tussen pittoreske dorpjes als Harzgerode en het meer industriële Sangerhausen (waar de slechts tijdelijk verkrijgbare McRamble Burger werd verorberd). Bocht naar bocht wordt aaneengeregen. Op adem komen is er nauwelijks bij. Het asfalt kronkelt dan ook zo fantastisch mooi voor zich uit. 'Waag het eens onder de 5.000 tpm te komen!', zo lijkt onze GT86 het uit te schreeuwen. Wat een feest!
“Het is alsof we elk moment Willy Wonka tegen het lijf kunnen lopen die Lara Croft als buurvrouw geniet.”

Tsjechië of Polen
Een halve tank later. Wordt het Tsjechië of Polen? Het kan beide kanten nog op nadat Dresden in de binnenspiegel vervaagd. Je weet het nooit in de Ramble Rally. Maar dan, bij de laatste controlepost, krijgen we GPS-coördinaten in de handen gedrukt waarvan de locatie zuidelijker ligt. Het wordt dus Tsjechië. Leuk!

Neverland-achtig hotel
Nog een paar laatste bochtjes voor vandaag en niet veel later doemt het hotel op voor de nacht. En wat voor hotel! Center Babylon Hotel prijkt het groots op de kleurrijke façade. Maar de vrolijke voorgevel is werkelijk niets vergeleken met het interieur en de inventaris van dit gigantische complex. Het is alsof we elk moment Willy Wonka tegen het lijf kunnen lopen die Lara Croft als buurvrouw geniet. En dan te bedenken dat op een steenworp afstand van deze Neverland-achtige, voormalige textielfabriek de godfather van de Europese sportwagen is geboren. Zien? Check dan de video en foto's hieronder.


Morgenvroeg tussen 8 en 9 uur trapt de tweede dag-etappe van de Ramble Rally 2016 af met opnieuw een breedte- en een lengtegraad. Welke avonturen er zijn beleefd en waar we s' avonds zijn gestrand? Dat kun je morgen lezen.

Gerelateerde artikelen

Rimac ontvangt zegen en geld van Porsche

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo rijdt nieuwe S60 in de spotlights

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen op koers voor Pikes Peak-record

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen en Ford overwegen strategische alliantie

Autonieuws
> Artikel lezen