Autonieuws

Proloog: Bier en braadworst voor Ramble Rally-karavaan

Gerben Witten22 mei 2016

Bij de organisatie van de Ramble Rally, een 5-daagse roadtrip door Europa waarbij de deelnemers 's ochtends niet weten waar ze 's avonds zullen overnachten, houden ze wel van een relletje. Dus wat doe je dan? Dan stop je in ieder welkomstpakket een klein briefje met daarop GPS-coördinaten. Niks meer, niets minder en op ieder briefje een andere locatie, natuurlijk. En ja hoor, al snel heerst er chaos. Een gezellige chaos, dat wel.

'We starten in Parijs!', juichte de één verheugd. 'Welnee, het wordt Minsk', repte de ander op Facebook. 'Helemaal niet, want onze coördinaten monden uit nabij Bratislava?'. Tsja, wat wordt het nu?! Sommige deelnemers menen een patroon te ontdekken nadat er een handvol coördinaten was verzameld. De landkaart van Europa werd erbij gehaald. Hele studies worden erop losgelaten in de hoop iets los te kunnen peuteren waar de Ramble Rally dit jaar heen trekt. Maar niemand die het echt weet. Niemand ook die het zal weten. De organisatie houdt de lippen stijf op elkaar. Maar wat zal het lachend, gierend en brullend de veroorzaakte rel op een afstandje hebben gevolgd. En terecht.

Zaterdag, 21 mei, dé dag wanneer er dan eindelijk een tipje van de sluier wordt gelicht. Op de digitale deurmat vallen de eerste échte GPS-coördinaten voor de proloog van de tweede Ramble Rally. Geen Parijs, geen Minsk en ook geen Bratislava. Zelfs geen Nice en Riga. Het wordt Hannover! Op naar bier en braadworst. En morgen? Dat ontdekken we dan wel weer.

Morgenvroeg tussen 8 en 9 uur trapt de Ramble Rally 2016 officieel af met opnieuw een breedte- en een lengtegraad. Welke avonturen er zijn beleefd en waar we s' avonds zijn gestrand? Dat kun je morgen lezen.

Gerelateerde artikelen

Patenten tonen alvast BMW 8-serie Cabrio en Gran Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes EQ C prototype wil graag opvallen

Spyshots
Mercedes EQ C prototype wil graag opvallen
> Artikel lezen

De nieuwe Audi A1 Sportback: grootser in alles

Autonieuws
De nieuwe Audi A1 Sportback: grootser in alles
> Artikel lezen

Nieuwe Suzuki Jimny: een echte terreinvreter

Autonieuws
Nieuwe Suzuki Jimny
> Artikel lezen

Audi en Hyundai storten zich samen op brandstofcel

Autonieuws
> Artikel lezen