Autonieuws

Audi presenteert speciale R8 Selection 24h

De nieuwe R8 Coupé is nog maar net op de markt of Audi presenteert al een speciale editie. Het gaat toch wel goed met de geweldenaar uit Ingolstadt?

Geen paniek, de nieuwe R8 doet het uitstekend, zo laat Audi weten. Boven verwachting zelfs en dat begon al voordat de tweede generatie in de verkoop ging, een jaar geleden. Met de nieuwe R8 LMS, die meteen tijdens zijn debuutrac, de 24 Uren van de Nürburgring, zijn eerste overwinning boekte. Inmiddels staat de teller in de motorsport op 323 zeges (sinds 2009) en daarom moest hier maar eens een speciaal feestvarken voor de fans aan gewijd worden. Voilà, maak kennis met de R8 V10 Plus Selection 24h.

Hollen!
Nu kun je twee dingen doen: de rest van de alinea's op deze pagina lezen of meteen hollen naar de Audi-dealer. De oplage van de R8 V10 Plus Selection 24h is namelijk strikt gelimiteerd tot – hoe kan het anders – 24 exemplaren. En dat is bar weinig op wereldschaal, wat doet vermoeden dat de gehele productie in mum van tijd is uitverkocht.

Lichter, dus sneller. Toch?
Al onderweg naar de dealer? Zo nee, dan wil je vast als eerste weten wat Audi vraagt voor deze speciale en zeldzame verschijning. De Nederlandse prijs is nog niet bekend (als ons land er al eentje krijgt toebedeeld), maar in Duitsland betaalt men € 229.000,-. Dat is aldaar 30 mille meer dan de standaard R8 V10 Plus en je moet dan ook niet raar opkijken dat de Nederlandse vanafprijs de drie ton doorbreekt. Voor een Audi!

In ruil voor de stevige meerprijs krijg je dan wel weer een 610 pk sterke R8 V10 Plus die maar liefst 200 kilogram lichter is dan een 'gewone'. De R8 Selection 24h weegt daardoor niet meer dan 1.454 kilogram (doorgaans inclusief bestuurder bij Duitse opgave) en wat dat doet met de spurt naar 100 km/h? Helemaal niets. Nog altijd bebdraagt deze 3,2 seconden en ook de top van 330 km/h blijft gelijk. Best gek eigenlijk.

Tjokvol luxe
'Tienduizenden euro's voor een racy R8 die niet eens sneller is, ammehoela!' Zo kun je denken. Maar vergeet die geringe oplage niet plus dat Audi zekerste weten met allerlei smakelijke accessoires heeft gestrooid. Zo beschikt het model zoal standaard over Virtual Cockpit, adaptieve demping, Dynamic Steering, Audi Magnetic Ride, aerodynamische extra's aan de buitenzijde van carbon en laser-verlichting en tal van 24h-logo's. Ook exclusieve 20 inch 10-spaaks Y-wielen behoren tot de uitrusting.

Gerelateerde artikelen

Audi R8 Audi Sport Edition: durf jij?

Autonieuws
> Artikel lezen

Geen opvolger, wel nog een facelift voor Audi R8

Spyshots
> Artikel lezen

Avontuur elektrische Audi R8 e-tron al weer voorbij

Autonieuws
Avontuur elektrische Audi R8 e-tron al weer over
> Artikel lezen

'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'

Autonieuws
'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'
> Artikel lezen

Audi presenteert R8 V10 RWS mét achterwielaandrijving

Autonieuws
Audi presenteert R8 met achterwielaandrijving
> Artikel lezen

Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts

Autonieuws
Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.