Autonieuws

Meer info over de nieuwe TVR

TVR heeft weer eens van zich laten horen rond haar comeback. En dat gaat gepaard met een nieuwe glimp van haar eerste sportcoupé.

Nog even geduld en TVR presenteert haar nieuwe trots. En we weten al best veel over die auto. Zo stak Les Edgar, de topman bij het opgestane automerk, eerder niet onder stoelen of banken dat de nieuwste TVR een pure sportcoupé zal zijn in de geest van de Griffith en Sagaris. De aandrijving komt op het conto van een Ford-V8, getuned door de motormeesters bij Cosworth, en nog een betrokkene die zich ruimschoots heeft bewezen in de auto-industrie is Gordon Murray, de geestelijk vader van de legendarische McLaren F1.

Bloedsnel
Murray bemoeit zich met diverse zaken binnen het project, maar zijn grootste invloed op de nieuwe TVR is toch wel zijn beproefde iStream-methode. Deze bouwtechniek, waarbij carbon rijkelijk vloeit en slim wordt toegepast, zal ervoor zorgen dat de TVR niet meer dan 1.200 kilogram weegt. Bedenk vervolgens dat het vermogen van de Cosworth-achtcilinder zo'n 400 pk kan opwekken en je hebt een puike pk/gewichtsverhouding te pakken. Zo legt de 911 Carrera S, goed voor 420 pk en een sprint van 4,3 seconden, een gewicht van 1.440 kilogram in de weegschaal.

Scherp geprijsd
TVR heeft naar eigen zeggen al 400 orders weten te noteren. Dat verwonderd niet gezien de beloofde specificaties. Maar ook de relatief scherpe prijs heeft hier waarschijnlijk mee te maken. In Groot-Brittannië gaat de auto namelijk zo'n 65 mille kosten, omgerekend zo'n 82.000 euro. Om nogmaals de 911 aan te halen. Een Britse klant betaalt daarvoor minstens 76.000 pond.

Gerelateerde artikelen

Gloednieuwe fabriek voor comeback TVR

Autonieuws
Gloednieuwe fabriek voor comeback TVR
> Artikel lezen

Goodwood Revival het decor van nieuwe TVR

Autonieuws
> Artikel lezen

Herboren TVR trekt doek van nieuwe Griffith!

Autonieuws
Herboren TVR trekt doek van nieuwe Griffith!
> Artikel lezen

Eindelijk beeld dat de nieuwe TVR recht aandoet

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.