Autonieuws

7-zits Skoda SUV gaat Kodiaq heten

Nog dit jaar gaat Skoda het doek trekken van het productiemodel van de VisionS, een joekel van een SUV met plaats voor zeven. De naam? Kodiaq, een verwijzing naar een beer op het gelijknamige Alaskaanse eiland.

De Skoda Kodiaq debuteert in tweede helft van dit jaar en markeert de start een wereldwijd SUV-offensief van het Tsjechische merk. En er wordt meteen fors afgetrapt. Letterlijk, want de Kodiaq zal een kloeke 4,7 meter in lengte meten. Ter indicatie: dat is even lang als de Volkswagen Touareg, terwijl de nieuwe, in formaat toegenomen Tiguan niet verder komt dan een lengte van 4,49 meter.

7-persoons
Die extra lengte ten opzichte van de Tiguan en ook Seat Ateca is er niet voor niets. Skoda wil met de Kodiaq namelijk op comfortabele wijze plek bieden aan zeven inzittenden, nog eentje meer dan de VisionS Concept waarvan het model is afgeleid.

Parijs
De Skoda Kodiaq zal vermoedelijk worden gepresenteerd op de Autosalon van Parijs, in oktober. Dat is al best snel, maar desondanks is er nog niet bijster veel bekend over de auto. Anderzijds, gun jezelf een blik in de brochure van de Tiguan en Ateca en je weet al voor driekwart wat je zoal kunt verwachten.

Gerelateerde artikelen

Skoda's honger naar SUV's nog niet gestild

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu officieel: Skoda Vision E Concept annex Kodiaq Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Skoda presenteert opgeruigde Kodiaq Scout

Autonieuws
> Artikel lezen

Skoda Kodiaq geprijsd vanaf € 28.990,-

Autonieuws
Skoda Kodiaq geprijsd vanaf € 28.990,-
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.