Autonieuws

McLaren zoekt koper voor haar puntgave F1

Gerben Witten 3 mei 2016

Met slechts 64 gebouwde exemplaren is de McLaren F1 een regelrechte zeldzaamheid. Zeldzamer nog is dat er eentje te koop wordt aangeboden. Maar het gebeurt. En toch, zelfs dan, kan het nog bijzonderder. Dat is als McLaren zelf een nieuwe, net zo liefhebbende eigenaar voor haar fabrieks-F1 zoekt.

Vind je een betere McLaren F1 dan dit exemplaar met chassisnummer #69? Wij denken van niet. Deze in Carbon Black gespoten F1 uit 1998, een van de laatste gebouwd, is logischerwijs gekoesterd tot op de laatste schroef en bout. Voor verouderde motorolie, uitgedroogde banden en verweerde magnesium wielen hoef je je geen zorgen te maken.

Niet dat Mclaren daarvoor al regelmatig de handen uit de mouwen heeft hoeven steken, want de in fabrieksconditie verkerende F1 heeft slechts 2.800 mijlen op zijn klok, omgerekend zo'n 4.500 kilometer. De 636 pk sterke 6.1 liter grote BMW-V12 is dus amper aan het werk geweest. Desondanks is de 390 km/h ongetwijfeld al eens aangetikt. Maar hé, daarvoor is hij gebouwd en kan 'ie vandaag de dag nog altijd wedijveren met moderne hypercars. Niet voor niets wordt de McLaren F1 gezien als de 'moeder der supercars'.

Kost da?
Dat weten we niet. McLaren heeft er geen zichtbaar prijskaartje opgeplakt en bovendien geldt bij dit soort exotische auto's veelal: 'If you have to ask you can't afford it'. Evengoed geven we je graag een indicatie. Vorig jaar ging een naar LM gespecificeerde F1 van de hand voor 13,8 miljoen dollar bij veilinghuis Sotheby's.

Gerelateerde artikelen

Stug type, de McLaren 570GT met S Handling Package

Autonieuws
> Artikel lezen

Hiertoe is de McLaren Senna in staat

Autonieuws
> Artikel lezen

Woensdag, gehaktdag: dit is de McLaren Senna GTR

Autonieuws
> Artikel lezen

McLaren MSO X: de openbare weg op met GT4-racer

Autonieuws
McLaren MSO X: de openbare weg op met GT4-racer
> Artikel lezen

Mini-sculptuur verklapt alvast interieur McLaren F1-opvolger

Autonieuws
> Artikel lezen