Autonieuws

Ramble Rally in de startblokken voor tweede roadtrip-avontuur

Het was groots, het was intens en bovenal onvergetelijk, de Ramble Rally, een krap jaar geleden. Al na de eerste etappedag luidde dan ook niet de vraag óf er een tweede editie zou volgen, maar wanneer. Tijdens de after party in het Tiroolse Kirchberg, de finishlocatie destijds, kwam het verlossende woord eruit: 'In 2016, zo rond Pinksteren, kon men zich opnieuw op gaan maken voor een tweede ronde. Groter, intenser en wederom de garantie op een vinkje op de bucketlist'. Nog een maandje…

'Van de makers van 's werelds grootste barreltocht, de Carbage Run!' Toen we deze passage lazen ergens in de herfst van 2014 moesten en zouden wij ons inschrijven voor het roadtrip-avontuur dat Ramble Rally heet. De Carbage Run, een amicaal feestgedruis bestaand uit dik vijfhonderd – je kan het zo gek niet bedenken – opgetooide, aftandse auto's is een begrip, immers. Eerste keer of niet, dan moet de Ramble Rally dat in spe zijn. Toch? En zowaar. Toen de inschrijving voor de aanstormende editie voor geopend werd, was deze uitverkocht voordat men er over na kon denken. Zo snel moest 'ie alweer dicht, met lange wachtlijsten tot gevolg. Waar ons dit aan doet denken? Precies… de Carbage Run.

Autowereld.com was van de partij in 2015 en zal dit jaar, van 22 tot en met 26 mei, opnieuw aansluiten bij zo'n 120 andere Rambles van het eerste uur. Want jazeker, liefst driekwart van de originele deelnemers kan en wil niet meer zonder. Want dat doet dit auto-avontuur met je. Zo'n honderd debutanten, verdeeld over maximaal 50 teams, zullen dat spoedig beamen en aan de ontstane community op Facebook te merken staat men te popelen van ongeduld. Met jonge en oude Porsches, een klassieke Mustang en zelfs een heuse Citroën 2CV Sahara. Ook een originele Toyota Celica rijdt mee en die matcht mooi bij ons eigen rij-ijzer: een GT86 van hetzelfde Japanse merk. Kanariegeel is 'ie!

Startbewijs voor 2017 winnen?
Helemaal enthousiast geraakt? Helaas, dit jaar meedoen zit er niet meer in. Maar niet getreurd. Jij kan je namelijk al verzekeren van een startbewijs voor één van de twee edities in 2017. Ja, je leest het goed. De Ramble Rally gaat uitbreiden volgend jaar en jij kunt erbij zijn! Hoe? Door mee te doen met onze prijsvraag (ter waarde van € 1.298,-) en wie weet hebben ook jij en je bijrijder straks en voor altijd een goed verhaal in de kroeg.

De prijsvraag luidt: de Ramble Rally 2016 zal diverse landen aandoen en aan jou om te raden welke 5 landen dat (op zijn minst) zijn en hoeveel kilometers editie 2016 tussen start en finish zal slijten.

Degene die minstens 5 landen goed heeft en daarnaast het dichtstbij het juiste kilometrage zit, wint! Meedoen kan tot 20 mei 2016, waarna we zo snel mogelijk de winnaar bekend zullen maken. Inschrijven op de actie doe je via onze speciale actiepagina.

Ramble, wattes?!

Je moet welhaast in een grot leven, maar toch nog eventjes voor wie het niet heeft meegekregen: de Ramble Rally is geen 5-daagse roadtrip zoals 99% van alle autoreizen die er bestaan. Natuurlijk, ook tijdens deze luxe variant op de Carbage Run worden de mooiste stuurmanswegen (van Europa) aangedaan, beleef je de essentie van autorijden, rust je 's nachts uit van alle opgedane indrukken in een comfortabel hotelbed en maak je nieuwe vrienden voor het leven. Maar wat de Ramble Rally vertikt te doen is het volgen van de geijkte paden. Sterker, van sommige wegen en routes weet zelfs de lokale bevolking het bestaan niet eens af. En ja, dat geeft een special gevoel.

Gissen tot je een ons weegt
Wat ook voor – heel wat – opwinding zorgt is het mysterieuze element. De Ramble Rally is namelijk een roadtrip zoals deze hoort te zijn, oftewel 's ochtends niet weten waar je 's avonds en 's nachts zult slapen. Geloof ons, tijdens de eerste dagen zul je nog moeite doen ernaar te gissen (sommigen deelnemers maken er zelfs een hele studie van, compleet met allerhande extrapoleertheorieën), om er al snel met angst voor hondsdolheid de hand doek in de ring te gooien. Wij spreken uit ervaring.

Nog meer informatie? Lees dan onze verslagen van de eerste editie of surf naar www.ramblerally.nl.

Gerelateerde artikelen

3de etappedag Ramble Rally: doldraaien met bierblikjes

Autonieuws
3de etappedag Ramble Rally: doldraaien met bierblikjes
> Artikel lezen

1ste etappedag Ramble Rally: na regen komt zonneschijn

Autonieuws
> Artikel lezen

(Kogel)gaten tellen tijdens dag 4 in de Ramble Rally

Autonieuws
(Kogel)gaten tellen tijdens dag 4 in de Ramble Rally
> Artikel lezen

Mysterieuze Ramble Rally kan nu al niet meer stuk

Autonieuws
Mysterieuze Ramble Rally kan nu al niet meer stuk
> Artikel lezen

2de etappedag Ramble Rally: ademloos nagenieten

Autonieuws
2de etappedag Ramble Rally: ademloos nagenieten
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.