Autonieuws

Tesla: 'We gaan nog kleiner en betaalbaarder'

Je moet het ijzer smeden wanneer het heet is. Elon Musk, de grote baas en het boegbeeld van Tesla, begrijpt dit maar al te goed en kondigt, nu zijn automerk hot topic is, alvast zijn volgende creatie aan. Een auto onder de Model 3.

De al wel geïntroduceerde Tesla Model 3 staat nog niet eens bij de dealer (en dat duurt ook nog wel even) of Musk maakt alweer slim gebruik van de immense animo voor zijn automerk. Terwijl de Model 3 zal worden klaargestoomd voor serieproductie zal er namelijk ook worden gewerkt aan de ontwikkeling van een Tesla die 'echt voor bijna iedereen betaalbaar is'. Ter indicatie: de Model 3 zal in Nederland zo'n 35.000,- gaan kosten.

jaartje of tien?
Dat Musk alvast zieltjes probeert te winnen, doet hij slim. Maar het zal tevens een lange periode van pappen en nathouden worden, want deze baby-Tesla hoef je niet eerder te verwachten dan ergens in de loop van het volgende decennium. Oftewel, het kan zomaar nog een kleine tien jaar duren.

Gek is dat overigens niet, want Tesla zal eerst een hele kluif hebben aan het bouwen én afleveren van de Model 3 waarvan er reeds al honderdduizenden zijn besteld. Bovendien gaat in de after-sales activiteiten rond de Model X ook nog het nodige werk zitten.Gerelateerde artikelen

Loopt Tesla binnenkort serieuze averij op?

Autonieuws
> Artikel lezen

'Bijna kwart van de Tesla Model 3-reserveringen geannuleerd'

Autonieuws
> Artikel lezen

Nederlandse coachbuilder bouwt Tesla Model S Shooting Brake

Autonieuws
> Artikel lezen

Ontslagronde bij Tesla: zo'n 10% personeel eruit

Autonieuws
> Artikel lezen

Een Tesla Roadster reserveren, het kan. Maar wie durft?

Autonieuws
Een Tesla Roadster reserveren, het kan. Maar wie durft?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.