Autonieuws

Vraag naar Ford GT al 14 keer hoger dan aanbod

Of een half miljoen euro – in Nederland – niet een beetje veel is voor een Ford? Nu al 7.000 mensen vinden van niet.

Ongelofelijk! Nee, niet dat inmiddels al duizenden mensen zich hebben ingeschreven op de nieuwe, half miljoen kostende GT, maar dat deze aarde zowaar zoveel mensen telt die in zekere mate kunnen voldoen aan de soms plausibele, soms curieuze eisen die Ford stelt om überhaupt in aanmerking te komen voor de 600 pk sterke supercar met blauw-witte ovaal.

Een greep
Bent of was u eigenaar van een Ford GT? Steunt u of uw bedrijf de goede doelen die aan Ford gelieerd zijn? Beschouwd u uzelf als beïnvloeder van de publiek opinie? Welke mediakanalen gebruikt u regelmatig? Hoe actief bent u in de autosport? Bent u een autoverzamelaar, en zo ja, hoeveel (iconische) Fords maken daarvan deel uit? Hoe hoog zit u in de boom bij het bedrijf waar u werkt? Wat doet u zoal verder in het dagelijkse leven?

Dit is zomaar een greep uit de waslijst aan vragen die Ford stelt voordat je aanvraag voor een nieuwe GT überhaupt de deur uit kan. Nadien lijkt Ford meer over je te weten dat Facebook. Best een beetje eng is dat eigenlijk.

12 mei
Toch vinden zevenduizend mensen het dus geen enkel probleem zichzelf behoorlijk bloot te geven als dat ervoor nodig is één van de 500 (verdeeld over 2017 en 2018) te bouwen Ford GT's te bemachtigen. Een aantal dat liefst vertien maal hoger ligt dan het aanbod en inschrijven kan nog tot 12 mei aanstaande.

Weten wat er nog meer op Ford's eisenlijst rond de nieuwe GT staat? Het Amerikaanse Road and Track heeft het tot op de bodem uitgezocht.

Gerelateerde artikelen

Ken Block doet rondje Le Mans in Ford GT

Autonieuws
Ken Block stuurt Ford GT over Le Mans
> Artikel lezen

Klacht tegen 'uitverkorene' die Ford GT te koop zet

Autonieuws
> Artikel lezen

Wat als Ford zou terugkeren naar het DTM

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford GT '67 Heritage Edition is in een overwinningsroes

Autonieuws
> Artikel lezen

Autodromo brengt ode aan Ford GT

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Afrojack & co nemen eerste 'Nederlandse' Ford GT in ontvangst

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.