Autonieuws

Verkoop Ford Mustang in vol galop

Ford zal nu vast denken: ‘Dit hadden we veel eerder moeten doen’. De nieuwe Mustang, waarvan de generaties ervoor niet officieel werden verkocht in Europa, gaat namelijk als warme broodjes over de toonbank.

Eerder beweerde Ford al eens dat de favoriete klassieker onder Europese autoliefhebbers niet de voor de hand liggende Porsche 911 is, maar haar Mustang. 'Dat is mooi praten voor eigen parochie' denk je dan al gauw. Maar inmiddels zou de twijfel toch ernstig moeten toeslaan. Uit de laatste cijfers van IHS Automotive blijkt namelijk dat de Ford Mustang als een wilde hengst uit de showroom is losgebroken.

12% namens EU
Volgens het Amerikaanse automotive datacentrum werden er in 2015 zo'n 110.000 Coupés verkocht en 30.000 Convertibles. Binnen een jaar staat de teller dus al op 140.000 verkochte Mustangs, waarvan Europa er 16.600 voor rekening neemt. Bijna 12% van het totaal is dit.

V6 vs V8
Grappig is om te merken dat Amerikanen de laatste jaren steeds vaker hunkerden naar een sportcoupé van buitenlandse makelij en de Ford Mustang hier (een beetje) verandering in heeft kunnen brengen, volgens Ford. Van alle verkochte Mustangs is de versie met V8 verreweg het populairst, en niet alleen in de VS. Ook daarbuiten verkiezen veel kopers de vijfliter boven de 2.3 liter viercilinder-Ecoboost.

In Nederland is dit andersom. Van de hier – toch nog – 72 verkochte Mustangs heeft slechts eentje de achtpitter in het vooronder (waarvoor hulde!) en dat is logisch gezien het immense prijsverschil tussenbeide varianten. Overigens is het zo dat 40% van de Nederlandse Mustang-eigenaren opteren voor de Convertible.

Gerelateerde artikelen

Ford Mustang Bullit: brullend eerbetoon aan Steve McQueen

Autonieuws
Ford Mustang Bullit
> Artikel lezen

Shelby 1000: Ford Mustang met meer dan 1.000 pk

Autonieuws
Shelby 1000: Ford Mustang met meer dan 1.000 pk
> Artikel lezen

Hoe de originele Ford Mustang 'Bullit' een goed bewaard geheim bleef

Autonieuws
> Artikel lezen

Gefacelifte Ford Mustang scheurt Europa binnen

Autonieuws
Ford Mustang
> Artikel lezen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.