Autonieuws

TT Isle of Man krijgt eigen racegame

Joey Dunlop, Bob McIntyre, David Jefferies, John McGuinness; de meesten zeggen deze namen niets en zouden net zo goed een stripboek kunnen komen. Maar niets is minder waar. Deze personen hebben echt geleefd, en hoe! Ze behoren namelijk tot het onstervelijke rijtje motorsportlegendes waar zelfs Juan Manuel Fangio, Graham Hill en Ayrton Senna voor zouden buigen. Tenminste, als zij nog hadden geleefd. Afijn, wat we duidelijk willen maken is dat deze helden eindelijk de eer krijgen die ze verdienen: een eigen racegame!

Update 25 september 2017 - Treurig nieuws. TT Ilse of Man: Ride On The Edge is uitgesteld tot maart 2018. De motorracegame zou in november worden uitgebracht, nog net op tijd voor het 110-jarige bestaan van de legendarische motorrace, maar na een analyse blijkt dat er toch meer tijd nodig is om het spel in één keer goed (dus met een beperkt aantal bugs en patches) te lanceren. Vooral de gameplay en motorfiets-physics hebben nog wat voeten in aarde voordat de goudstatus wordt bereikt.

264 bochten
Isle of Man Tourist Trophy is een van de oudste races ter wereld en zonder enige twijfel de gevaarlijkste ooit. 60 kilometer lang, 212 km/h gemiddeld, 264 bochten en bijna evenveel dodelijke slachtoffers in haar 109-jarige bestaan; geen enkele andere motorsport doet dit de TT na. Sterker, überhaupt geen enkele sportactiviteit.

Van de maker van WRC 5
Of deze gegevens iets zijn om trots op te zijn, dat is dan weer een tweede. Feit is dat de TT mensen, jong en oud en uit alle hoeken wereld, blijft fascineren. Hoe levensgevaarlijk de motorrace ook is op het eilandje tussen Groot-Brittannië en Ierland. En dat alleen al is voer voor game-ontwikkelaars en -uitgevers. Vandaar dat de TT beter laat dan nooit zijn eigen racegame krijgt. Door fans, voor fans, want het laatste racespel dat de makers hebben klaargespeeld is namelijk WRC 5. Precies, een van de betere rallygames van het moment. Dat gedeelte lijkt dus in elk geval goed te zitten.

Digitaal tot leven wekken
De game, die 'TT Isle Of Man – Ride on the Edge' gaat heten, wordt in samenwerking met Bigben Interactive ontwikkeld en er is reeds gestart met een plan van aanpak. Je moet dan zoal denken aan het in kaart brengen van alle (legendarische) TT-rijders, het eiland en parcours en natuurlijk ook de motorfietsen waarmee men met dik 300 km/h door de smalle straatjes jaagt. Wie weet zit er zelfs een 'verdwaalde' Subaru in de game.

November
Na de aankondiging werd het (eng) lang stil rond de TT-game. We vreesden daarom langzamerhand voor het ergste. Maar nu is er dan eindelijk een releasemoment bekendgemaakt, en wel november 2017. Hopelijk gaat ontwikkelaar Bigben en studio Kylotonn dit halen, want dan valt Ride on the Edge nog binnen het 110ste jaar dat de TT al bestaat.

Gerelateerde artikelen

Veramerikaanste Toyota Camry lost Avensis af

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo combineren échte mannen werk en privé

Autonieuws
Zo combineren échte mannen werk en privé
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Skoda Octavia (Combi) naar buiten

Spyshots
> Artikel lezen

BMW België geeft primeurtje weg bij online configurator 8-serie

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.