Autonieuws

Gelekt: Mercedes E 63 AMG knalt door 600 pk!

Een kleinere cilinderinhoud en meer pk's. Dat leren we uit een Russische sheet die is opgedoken en de specificaties van de nieuwe Mercedes-AMG E 63 blootlegt.

We kunnen niet wachten totdat Mercedes-AMG haar über-E voorstelt. Dat gebeurt vermoedelijk in de herfst en één enkele spionagefoto van Russische makelij is genoeg om ons nu al te doen watertanden. Zo krijgt de S-versie maar liefst de beschikking over dik 600 pk!

4.0 V8
Zoals voorzien krimpen de achtcilinders van de nieuwe E 63 AMG en E 63 AMG S met anderhalve liter. Mercedes-AMG schuift namelijk de intern geheten M177-motor naar voren voor de aandrijving, het blok dat oorspronkelijk werd ontwikkeld voor de AMG-GT. Het wezenlijke verschil is echter dat die laatste via een dry-sumpsysteem wordt gesmeerd. De E 63's zullen gebruikmaken van een conventioneel cartersysteem.

Ziek snel
In de C 63 AMG's levert dezelfde 4.0 liter V8 een vermogen van 476 of 510 pk in het geval van de S-versie. Maar daar kan AMG bij de E 63 natuurlijk niet mee aankomen, ook omdat er nu een E 43 AMG is. Vandaar dat het vermogen nog maar iets is opgekrikt ten opzichte van de vorige generatie. Afgaande op de gelekte sheet gaat de 'gewone' E 63 AMG al 571 pk en 750 Nm leveren.

Wil je pas echt korte metten maken met zo'n beetje al het overige verkeer om je heen, dan moet je voor de S-versie gaan. Die schiet zelfs door tot 612 pk en 850 Nm. In 3,5 seconden zit je ermee op 100 km/h en als een begrenzer het anker niet zou uitgooien, dan is 300 km/h als topsnelheid zeker niet onrealistisch. Nu is dat 250 km/h.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG

Autonieuws
Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Prettig gestoorde Mercedes-techneut creëert E-klasse All-Terrain 4x4²

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk

Autonieuws
Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk
> Artikel lezen

Mansory-saus voor Mercedes-AMG C 63 Coupé

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.