Autonieuws

Vooruitblik op nieuwe Nissan Micra

Vergeet de Micra zoals Nissan die tot dusver heeft gebouwd. Met de nieuwe generatie gooit het Japanse merk het over een compleet andere boeg.

De nieuwe Micra wordt zo anders dan al zijn voorgangers dat er zelfs wordt getwijfeld of 'ie zijn naam wel behoudt. Sterk gebaseerd op de Sway Concept, die vorig jaar in Genève werd onthuld, wordt de volgende Nissan Micra een stuk groter, scherper en flamboyanter dan ooit te voren.

Onze vaste illustrator ging met die informatie aan de slag en keek daarbij tegelijk met een schuin oog naar de eerste foto's van een prototype. Het resultaat hiervan is deze computerschets van de nieuwe Micra zoals wij (ook) denken dat hij eruit komt te zien. Heel anders dan je gewend bent, hé?!

B-segmenter
Door de ommezwaai zal de Micra niet langer door het leven gaan als A-segmenter, maar concurreren met bijvoorbeeld de Clio, 208, Rio en natuurlijk ook de Fiesta en Corsa. Een gloednieuw CMF-platform is daarvoor ontwikkeld waarvan ook industriepartner Renault geniet. Sterker, de nieuwe Micra wordt zelfs in een van de fabrieken van de Fransozen gebouwd, te weten die in Chennai, India.

Op technisch vlak is er nog weinig bekend, maar aangezien de huidige drie- en viercilindermotoren (met turbo) nog prima mee kunnen komen met de overige markt, denken we deze gewoon terug te gaan zien. Mogelijk dit jaar nog.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Nissan Micra groter en strakker (en duurder?)

Spyshots
Nissan Micra
> Artikel lezen

Nieuwe Nissan Micra klaar voor comeback

Autonieuws
Nissan Micra
> Artikel lezen

Volgende Nissan Micra Nismo ook voor ons graag

Autonieuws
Volgende Nissan Micra Nismo ook voor ons graag
> Artikel lezen

Sterrenregen bij laatste botsproeven Euro NCAP

Autonieuws
> Artikel lezen

Instappen in de nieuwe Nissan Micra vanaf € 15.190,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.