Autonieuws

Audi A8 L extended antwoord op S-klasse Pullman

6,36 meter aan vernuft uit Ingolstadt. Dat is de A8 L extended. En hét antwoord van Audi op de Mercedes S-klasse Pullman, natuurlijk.

'Extended' bekt weliswaar niet zo lekker als Pullman, voor de rest lijken beide superlimousines behoorlijk aan elkaar gewaagd te zijn. Ook de Audi A8 L extended is luxer dan luxe. In eerste plaats natuurlijk dankzij een wielbasis die nog een volle meter langer is dan dat van de al weelderige A8 L. Die meet 3,12 meter tussen zijn beide assen. Voor de beeldvorming: de A8 L extended kan tussen zijn voor- en achterwielen met gemak een Audi A1 Sportback kwijt. Een paar centimeter meer nog en zelfs een A3 zou passen…

Van alle gemakken voorzien
Hoewel je er vast meer in kwijt kunt, is de A8 L enteded bedoeld om huis te bieden aan maximaal zes inzittenden. Dit om elke inzittende de weelde te geven die het verdient. Zo is het meubilair bekleed met zogeheten Valcona-leder en moet de beige kleur ervan meteen al een knusse sfeer creëren.

De overige verwennerijen bestaan zoal uit individuele, elektrische zetels op de tweede en derde zitrij, terwijl die laatste ook beschikt over een vaste middenconsole dat onder meer het bedieningspaneel van het entertainmensysteem herbergt. Plus een koelbox voor een gezellig natje en droogje onderweg. Alleraardigst is ook het immense glazen dakpaneel dat liefst 2,4 meter in lengte meet en elke sectie afzonderlijk kan 'dimmen' zodat de tempratuur binnenin niet al te snel en hoog oploopt.
“De A8 L extended kan tussen zijn voor- en achterwielen met gemak een A1 Sportback kwijt”

One-off
Van de A8 L extended is er maar eentje, speciaal gebouwd in opdracht van een (rijke) klant. Of dat zo blijft, meldt Audi niet. Het feit dat er al meerdere aanvragen liggen van andere geïnteresseerden zegt eigenlijk al genoeg. Op technisch vlak doet de A8 L extended het overigens met de 3.0 liter V6-TFSI, goed voor 310 pk en 440 Nm. De remmen komen dan weer af van de S8. Dit om voldoende stopkracht te genereren als de dik 2,4 ton wegende Ingolstadter in de ankers moet.

Gerelateerde artikelen

Terugblik op voorgaande generaties Audi A8

Autonieuws
Korte terugblik op voorgaande generaties Audi A8
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A8 debuteert op de rode loper

Autonieuws
Nieuwe Audi A8 debuteert op de rode loper
> Artikel lezen

Teaserfestijn: maak jij de puzzel van de Audi A8 compleet?

Autonieuws
Foto-overzicht: maak jij de puzzel van de Audi A8 compleet?
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A8 rijdt autonoom in Spider-Man-film

Autonieuws
Nieuwe Audi A8 rijdt autonoom in Spider-Man-film
> Artikel lezen

Teaser: Audi A8 parkeert écht autonoom

Autonieuws
Teaser: Audi A8 parkeert écht autonoom
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.