Autonieuws

Britse DB9 nog goed genoeg voor Russische coachbuilder

De Aston Martin DB9 mag dan zopas zijn opgevolgd door de DB11 en de gerespecteerde leeftijd van 12 jaar hebben aangetikt, afgedankt is hij desondanks nog zeker niet. Althans, niet als het aan de Russische carrosseriebouwer Cardi ligt. Dat bouwt er graag haar Concept 442 op.

Sommigen hoeven nu eenmaal niet het nieuwste van het nieuwste. Bovendien is de DB9 vandaag de dag nog altijd een wat fraaie auto. Van zichzelf of als donor voor een eigen project. In dat laatste geval de Russische Cardi Concept 442 bijvoorbeeld. En het moet gezegd: ook deze studie mag er zeker zijn.

Grondig te werk
Anders dan je misschien zou denken (vanwege de Russische nationaliteit) draait Cardi al sinds begin jaren negentig mee. Op basis daarvan is het dus geen groentje in het eigen maken van carrosserieën. En dat zou je moeten merken bij de Concept 442, waarbij zelfs de B-stijlen van de DB9 eraan moesten geloven om het dak zo mooi vloeiend te krijgen.

Luxejachten
De vormgeving is volgens de Russen gebaseerd op dat van super-de-luxe jachten. Van binnen merk je dat nog het meest aan de hand van het enorme plakkaat hout dat zo'n beetje het ganse dashboard siert. De rest van het exterieur doet een beetje denken aan dat van de Tesla Model S. Maar dan zonder het gigantische tabletscherm in het midden.
Evengoed oogt de Concept 442 zeer modern en gelikt van binnen, terwijl de rust elk momenteel verstoord kan worden middels een tik tegen het gaspedaal. Daar zit namelijk nog gewoon de 6.0 liter V12 van zijn donor.

Gerelateerde artikelen

Doek valt voor stokoude Aston Martin DB9

Autonieuws
Doek valt voor stokoude Aston Martin DB9
> Artikel lezen

Aston Martin DB11 strekt in eigen gedaante de benen

Spyshots
Wordt nieuwe Aston Martin DB11?
> Artikel lezen

Wel erg coole platen van de Aston Martin DB11

Spyshots
Wel erg coole platen van de Aston Martin DB 11
> Artikel lezen

Aston Martin DB9 schittert nog eenmaal als GT

Autonieuws
Aston Martin DB9 GT
> Artikel lezen

From dawn to dusk: Aston Martin DB9 Carbon Edition

Fotogalleries
From dawn to dusk: Aston Martin DB9 Carbon Edition
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.