Autonieuws

8 van de gekste wensen die Rolls-Royce volbracht

Redactie 5 april 2016

Rolls-Royce is een merk van superlatieven. Bijzondere wensen van klanten worden met een stalen gezicht volbracht. Zelfs als ze tegen compleet geschift aan schurken. Hier zijn de 8 gekste!

Een sjeik met een voorliefde voor de Schotse Highlands bestelde voor zijn Rolls-Royce een speciale plank om daar zijn verrekijker op te kunnen laten rusten, een passende wandelstok en dito schoenen met Schotse ruiten.

1

Een mannelijke klant liet de omgevallen boom die zijn oprit versperde in zijn Rolls-Royce verwerken. De boom siert nu het dashboard, de deurpanelen en de opklaptafeltjes voor de passagiers.

2

Het ene rood is het andere niet. Dat vond ook een Rolls-Royce-klant die wenste dat het carbon op het dashboard een speciale tint rood moest zijn. De Bespoke-experts hadden hiervoor meer dan een jaar nodig en moesten zelfs een nieuw productieproces ontwikkelen om de wens te vervullen.

3

Een veeleisende dame eiste dat het leder exact de kleur van de vacht van haar hond had. De verfdeskundigen in Goodwood verwijderden daarop enkele haren van het beestje en creëerden zo een identieke tint.

4

Een Japanse sumoworstelaar sond erop dat de bekerhouders in zijn Rolls aangepast werden aan de afmetingen van zijn favoriete frisdrank. Het betreffende frisdrankmerk stuurde daarvoor een blik naar Goodwood, waar het nauwkeurig werd opgemeten voor de klantwens.

5

Een andere klant liet dan weer de hele kofferruimte tot koelkast ombouwen, zodat de champagne op de juiste temperatuur bij zijn maritieme luxejacht aankwam.

6

Kennelijk was zijn trouwe chaffeur een notoire snelheidsduivel. Want om een oogje in het zeil te kunnen houden, liet een klant ook achterin een snelheidsmeter installeren.

7

Een lakdeskundige vloog maar liefst 15 uur na Macau om er aan een klant het kleurenpalet van Rolls-Royce te presenteren. Na 20 minuten had de klant beslist en vloog de expert de 9.500 kilometer weer terug.

8

Gerelateerde artikelen

Vraagtekens bij plotselinge vertrek Rolls-Royce-designer

Autonieuws
> Artikel lezen

Rolls-Royce Cullinan: alles wat je moet weten

Autonieuws
> Artikel lezen

Het grote samenstellen van de RR Cullinan kan beginnen!

Autonieuws
> Artikel lezen

In vol ornaat: de Rolls-Royce Cullinan

Autonieuws
> Artikel lezen

Rolls-Royce Cullinan spart met de 'ondergeschikte' concurrentie

Spyshots
> Artikel lezen

Rolls-Royce Cullinan toont z'n bonkige lijnenspel

Autonieuws
Rolls-Royce Cullinan toont z'n bonkige lijnenspel
> Artikel lezen