Autonieuws

Tesla zet 7,5 miljard om in 24 uur

Afgelopen vrijdag stelde Tesla de Model 3 voor. Zonder dat de exacte specificaties bekend zijn en met de randvoorwaarde dat het nog twee jaar duurt voordat het model in productie gaat. En toch opende het de orderboeken. En scoorde daarmee in mum van tijd een recordomzet.

Update 8 april 2016 - Eventjes dit nieuwsbulletin omdat het toch wel opzienbarend is wat er momenteel rond Tesla gebeurt. Een week nadat de Model 3, die pas tegen 2018 op de markt verschijnt, besteld kon worden zijn er al 325.000 reserveringen binnen bij Tesla. Een tjokvol orderboek dat goed is voor een waarde van 14 miljard dollar.

Ongekend!
De orderboeken had Tesla in de uren voor het evenement geopend. En tegen de tijd dat Elon Musk uitgepraat was, hadden 133.000 mensen wereldwijd een voorschot van € 1.000,- of het equivalent in dollars gestort. Niet eens 24 uren later stond de teller op 185.000. Zonder dat men de auto heeft kunnen aanraken of de exacte specificaties kende. Ongekend!

Basisprijs + opties
Tesla is er vanzelfsprekend heel blij mee. Het biedt immers een bepaalde zekerheid richting de toekomst. Musk heeft omgerekend dat als die pre-orders neerkomt op een waarde van $ 7,5 miljard. Daarvoor moet hij per auto wel $ 42.000 rekenen in plaats van de basisprijs van $ 35.000, maar vooruit, een kale Model S hebben we ook nog nooit gezien.

Pas eind 2017
Dat de centen nog niet meteen op de rekening van Tesla staan is de kleine kanttekening aan het verhaal. Voor eind 2017 kan het bedrijf immers geen enkele auto leveren.

Gerelateerde artikelen

CEO Musk krijgt allereerste Model 3 als verjaardagscadeau

Autonieuws
Elon Musk gaat zelf eerst gebouwde Model 3 rijden
> Artikel lezen

Tesla Model 3 doet praktijkervaring op

Spyshots
> Artikel lezen

'Bijna kwart van de Tesla Model 3-reserveringen geannuleerd'

Autonieuws
> Artikel lezen

Eindelijk alle ins and outs over de Tesla Model 3

Autonieuws
Eindelijk alle ins and outs over de Tesla Model 3
> Artikel lezen

'Kwaliteit afwerking Tesla Model 3 alles behalve netjes'

Autonieuws
'Kwaliteit afwerking Tesla Model 3 alles behalve netjes;
> Artikel lezen

Eerste Tesla Model 3's nog deze maand geleverd

Autonieuws
Eerste Tesla Model 3's nog deze maand geleverd
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.