Autonieuws

Genesis New York Concept richt vizier op 3-serie

Het is nog maar de vraag of Genesis als luxemerk van Hyundai voet zal zetten op Europese bodem. Maar als dat gebeurt, kan BMW in het bijzonder maar beter op haar tellen passen menen de Zuid-Koreanen.

De eerste conceptcar met de merknaam Genesis op de neus is een feit. Het kersverse premiummerk van Hyundai stelt de Genesis New York Concept voor als een relatief compacte, luxe sedan. Een Koreaanse aanval op de 3-serie, maar natuurlijk ook de A4, C-klasse en XE mocht hij ooit op de markt komen. Dat dat staat te gebeuren is eigenlijk al besloten. Alleen weten ze in Seoul nog niet precies wanneer.

Genesis G70
G70, dat is de vermoedelijke modelnaam voor deze dynamisch gelijnde middenklasser. Het uiterlijk zou al behoorlijk dicht bij dat van een productiemodel kunnen liggen. Graag hadden we dat ook gezegd over het interieur, maar helaas… dat oogt gewoon te mooi om binnenkort al waar te kunnen zijn.

Ach, je moet iets te dromen overhouden, nietwaar. Het maar liefst 21 inch grote display van LG bijvoorbeeld. Al schijnt zo'n breedbeeldscherm dan weer dichterbij te zijn dan we veelal denken. De weelderige 4-zits stoelconfiguratie zal ook wel niet overeind blijven bij het productiemodel; te kostbaar en niet heel praktisch. Een conventionele achterbank doet het beter in dat geval.

Viercilinder
Wat onder de kap zit, is opvallend gewoontjes. Een 2.0 liter viercilinder-benzinemotor met turbo hangt er in de motorsteunen van de Genesis New York Concept. Het blok levert evengoed een kloeke 245 pk en 350 Nm en is gekoppeld aan een 8-traps automaat. Gut, laat de BMW 330i nu exact eenzelfde aandrijflijn hebben.

Gerelateerde artikelen

Bugatti Chiron-ontwerper vertrekt naar… Hyundai

Autonieuws
Bugatti Chiron-ontwerper vertrekt naar… Hyundai
> Artikel lezen

Beeldschone Genesis Essentia riekt naar plagiaat

Autonieuws
> Artikel lezen

Hyundai's luxemerk Genesis trapt af met G90

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Hyundai Genesis wel naar Europa

Autonieuws
Nieuwe Hyundai Genesis wel naar Europa
> Artikel lezen

Gran Coupé eerste model van Hyundai's luxemerk Genesis

Autonieuws
G90 trapt gamma Hyundai's luxemerk Genesis af
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.