Autonieuws

Plan om MG te redden

Er wordt hard gewerkt aan een plan om de failliete autofabrikant MG te redden. Een compleet nieuw modellengamma, een nieuw management en een rijke investeerder komen eraan te pas.

Bedrijvendoctor David James heeft het Millennium Dome in Londen gered van een ondergang. Datzelfde wil hij gaan doen met MG om te voorkomen dat het Engelse sportautomerk in Chinese handen zal vallen. Volgens hem is het de laatste kans om deze Engelse fabrikant nog in Engeland te behouden.
 
Drie nieuwe modellen
Om zijn plannen te verduidelijken heeft hij ´Project Kimber´ in het leven geroepen. Het project is vernoemd naar Cecil Kimber, de oprichter van MG. Met deze plannen wil David James terug gaan naar het verleden van het merk. Er moeten weer sportauto´s gemaakt worden, snelheidsrecords worden gebroken en veiligheid moet hoog in het vaandel staan. Er wordt gedacht aan drie modellen waarvan op de foto´s impressies te zien zijn zoals David James en zijn team die globaal zien. De MG TF zal worden gefacelift en in een limited edition op de markt worden gebracht. In 2007 zal op de Salon van Genève de première zijn van twee nieuwe modellen. De eerste is de MG Midget die in de klasse valt van de Mazda MX-5. De tweede is een rasechte roadster zoals de Honda S2000. In 2008 zullen de Detroit Motor Show en de Salon van Genève in het teken staan van een nieuw topmodel van MG. De supersportauto van MG zal in 2009 op de markt komen als concurrent van Porsche, BMW en Merceces. Hij moet het op gaan nemen tegen een auto als de Porsche Cayman S. De acceleratie van 0-100 km/h moet rond de 5 seconden mogelijk zijn en de topsnelheid moet tegen de 300 km/h liggen.
 
Back to the USA
Bij het nieuwe MG moet er veel in het teken staan van de prijs. Zo moeten de modellen een goede kwaliteit en sportieve prestaties garanderen maar dan wel tegen een zeer sportieve prijs. De kracht moet dan ook liggen in de prijs/kwaliteitsverhouding. Tevens wil MG een comeback gaan maken op de Amerikaanse markt. Allereerst zal het merk moeten gaan bewijzen in Europa bestaansrecht te hebben maar daarna kan aan de VS worden gedacht.
 
Specialisten
Het team aan specialisten is afkomstig van diverse merken. Zo zijn er mensen van Lotus, Jaguar, Cosworth, Rolls-Royce, Mercedes-McLaren en Bentley bij. Ook ex-werknemers van MG Rover zitten in het team. Daarmee heb je een enorm gevarieerd portfolio aan modellen. Zo zijn er mensen bij die aan de wieg hebben gestaan van de Jaguar S-type, Rolls-Royce Phantom, Lotus Esprit en Chrysler Crossfire. Genoeg ervaring in ieder geval.
 
Niet alleen MG
Om de onderneming gezond te houden zal niet alleen worden gewerkt aan het merk MG. Alle kennis van de diverse werknemers zal ook worden gebruikt om design en ontwikkeling te doen voor derden. Bovendien zal er ook geproduceerd kunnen worden voor derden. Op deze manier kan het merk in balans blijven en is het niet alleen afhankelijk van de verkopen van MG. We moeten afwachten wat er gaan gebeuren...

Gerelateerde artikelen

MG toont zijn eerste crossover: de GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Opvallende scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests

Autonieuws
Vier lage scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.