Autonieuws

Porsche 911 R verleidt tot handel met voorkennis

De juiste genen, een geringe oplage en een orderboek dat naar verluidt al gevuld was voordat de onthulling plaatsvond, terwijl de vraag immens is. Tsja, zie als eigenaar van het eerste uur de eurotekens dan maar eens uit je hoofd te krijgen.

De Porsche 911 R is grotendeels gestoeld op de 911 GT3 en voorzien van de motor van de GT3 RS. Een veel mooiere start kan een sportauto zich niet wensen. Toch wordt het nog beter. De 911 R wordt namelijk enkel geleverd met een handbak. En dat wil je bij een pure Elfer. Dat is niet alleen onze mening, maar die van velen wereldwijd. Echter, slechts 991 kunnen zich gelukkig prijzen de daad bij dat woord te voegen. Meer maakt 911 R's maakt Porsche niet. Het gevolg: een vraag die het aanbod vele malen overstijgt en de prijs per stuk omhoog doet schieten. Een gegeven dat zo verleidelijk is dat sommigen die niet kunnen weerstaan. Maar kennelijk niet zonder zelf eerst een proefritje te maken…

Carrera GT
'Geld maakt geld' zegt men wel eens, en als het deze eigenaar lukt zijn 911 R voor dit bedrag te verkopen is dat maar weer eens bewezen. Het is namelijk lastig voor te stellen dat de oorspronkelijke nieuwwaarde van de 911 R, die niet is gecommuniceerd, op gelijke hoogte ligt als dat van de exotische Carrera GT – met V10 en oplage van 1.270 stuks.

Kwalijke zaak
Jaloers? Natuurlijk zijn wij dat. En jij zou dat ook moeten zijn. Maar ook wanneer we vrij waren van deze logische gemoedstoestand moet ons van het hart dat dit soort 'handel met voorkennis' door automerken onmiddellijk de kop ingedrukt moet worden. De onvrede die het teweegbrengt is immers net zo logisch.

Het is namelijk zo dat wanneer een exclusieve auto al is uitverkocht nog voordat 'ie is onthuld bij voorbaat is toegewezen aan de meest trouwe klanten. Echter wanneer dit soort praktijken zich voordoen moet je je als merk (in dit geval Porsche) sterk afvragen of de betreffende klant daadwerkelijk zo'n grote fan is.

Gerelateerde artikelen

'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen

Autonieuws
'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen
> Artikel lezen

Porsche luidt einde 911.2 in met 911 Speedster

Autonieuws
Porsche luidt einde 911.2 in met 911 Speedster
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 RS 'vliegt' over de Ring in 6:56,4

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche met 10(!) 911's RSR naar Le Mans

Autonieuws
> Artikel lezen

Weissach op 911 GT3 RS: $ 18.000 voor 18 kg

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.