Autonieuws

Binnenkort te koop: Porsche Macan met vierpitter

Na twee jaar louter in China te hebben vertoefd, maakt de Porsche Macan met viercilinderturbo de oversteek naar Europa. Daaronder ook Nederland, al is het nog wachten op de prijzen.

Mocht het als een verrassing komen dat de Macan met viercilinder-turbobenzine elders al een paar jaar rondrijdt, dan wordt dit niet kwalijk genomen. Destijds in Peking heeft Porsche het instapmodel heel stilletjes aangekondigd; alsof het zich een beetje schaamde voor zo'n kleine motor. Echter die mogelijke gêne is sinds de (vernieuwde) 718 Boxster voorbij en gaat Porsche een stuk minder zachtjes te werk.

Keurige prestaties
Dat Porsche zich helemaal niet hoeft te schamen voor haar 2.0 liter viercilinder (die eigenlijk natuurlijk van Audi komt), getuigt de 718 Boxster. En ook in de Macan staat het relatief compacte blok garant voor prima prestaties. Zo bedraagt het vermogen 252 pk en de maximale trekkracht 370 Nm, standaard gekoppeld aan een PDK-transmissie.

Sprinten naar 100 km/h lukt in 6,7 seconden en wie het optionele Sport Chrono Package mee bestelt, kan hier nog eens twee tiende van aftrekken. Als top wordt 229 km/h opgegeven en qua verbruik scoort de instap-Macan tussen de 7,2 en 7,4 l/100 km. De gekozen wielmaat zorgt voor deze variatie.

Prijs en beschikbaarheid
De Porsche Macan met viercilinder is per direct te bestellen. Prijzen beginnen voor Nederland bij € 69.400,- en vanaf juni valt het model in de showroom te zien.

Gerelateerde artikelen

Overtreffende trap: Porsche Macan Turbo Performance

Autonieuws
> Artikel lezen

Kekke kleur voor vernieuwde Porsche Macan

Spyshots
> Artikel lezen

Zou jij 160 mille voor deze Porsche Macan betalen?

Autonieuws
> Artikel lezen

Nagelnieuwe Porsche Macan kopen voor 17 mille?

Autonieuws
> Artikel lezen

5 kleurrijke Porsches Macan herdenken Le Mans-successen

Autonieuws
5 kleurrijke Porsches Macan herdenken Le Mans-successen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.