Autonieuws

Laat maar komen die Renault Mégane RS!

Nu de gloednieuwe Mégane er is kan Renault ons niet vroeg genoeg de RS-uitvoering daarvan brengen. Want wie wil die het nu niet zien opnemen tegen de Ford Focus RS?!

Telkens als Renault een Mégane RS op de markt brengt weet deze meteen door te stomen naar de meest opwindende auto's in zijn (niche)klasse. Dat gaat al generaties lang zo en tijd en plaats doen er niet toe; zelfs nieuwere hot hatches moeten zwichten voor de gepeperde Fransoos, of dat nu op de straat of het circuit is. Een Mégane RS kent dus ook nog eens een lange houdbaarheidsdatum en dat zegt iets over zijn kunnen. Desondanks kunnen we niet wachten op de generatie op basis de nieuwe Mégane. De concurrentie zit immers niet stil.

Geduld gevraagd
Omdat de nieuwe Mégane er nog maar net is, zal het nog wel eventjes duren voordat de RS volgt. We vermoeden een conceptversie op de aankomende Autosalon van Parijs in oktober en daarna het productiemodel in Genève, over exact een jaar. Vervolgens duurt het meestal nog wel enkele maanden voordat de dealerintroductie aan de beurt is, dus reken op een beschikbaarheid rond de zomer van 2017.

Valse start
Oké, geduld is dus gevraagd, maar kunnen jullie ook al iets zinnigs zeggen over de nieuwe Mégane RS? Jazeker, maar of het een goed nieuws show is… Efin, allereerst over de motor. De verwachting is namelijk sterk dat Renault de briesende en razende 2.0 liter dumpt voor de 1.6 liter viercilinderturbo van de Clio RS. Een blok met potentie, daar niet van, maar 400 cc inleveren scheelt een slok op de borrel. Zelfs als het vermogen vergelijkbaar is met dat van de nieuwe Alpine. Niet voor niets vinden andere hot hatch-makers die in het C-segment opererend een slagvolume van twee liter toch wel het minimum.

Een ander dingetje dat roet in het eten zou kunnen gooien is de transmissie. Ook daarin treedt de Mégane RS naar verluidt in de voetsporen van zijn kleine broertje. Oftewel, geen handbak meer maar louter een DSC-automaat met dubbele koppeling. Nu worden die bakken steeds beter, maar er gaat niets boven zelf poken in een hot hatch.

Of zien wij het helemaal verkeerd en kan de nieuwe Mégane RS op deze manier wel degelijk weer een feestbeest worden? Eentje die de Civic Type-R of zelfs de Focus RS de baas kan? Laat je gerust horen.

Gerelateerde artikelen

Renault Megane RS: Frans straatkanon groeit naar 280 pk

Autonieuws
Megane
> Artikel lezen

Eerste officiële foto van nieuwe Renault Mégane RS

Autonieuws
Eerste officiële foto van nieuwe Renault Mégane RS
> Artikel lezen

Gelekt: de Renault Megane RS in volle glorie

Autonieuws
Megane
> Artikel lezen

Renault Mégane RS is zo lek als een mandje

Autonieuws
Renault Mégane RS is zo lek als een mandje
> Artikel lezen

Renault Mégane RS is zowel voor de borsten- als billenman

Autonieuws
> Artikel lezen

Renault Mégane RS niet meer zo betaalbaar als voorheen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.