Autonieuws

Koenigsegg Agera RS viert afscheid met Final

Tegelijk met de productievariant van de Regera onthult Koenigsegg tevens de uitzwaaieditie van de Agera. Wees gerust, het is geen actiemodel die aan de straatstenen niet kwijt te raken is; alle drie de exemplaren van de bloedstollende Zweed zijn al verkocht.

De Agera RS was voor Koenigsegg een groot succes. Na de introductie op de Autosalon van Genève in 2015 vloog de gelimiteerde oplage van 25 stuks als Zweeds knäckebröd over de toonbank. Deze Agera Final is zodoende niet enkel een gepaste afsluiting, maar tegelijk ook een manier om het succes te vieren! Skål!

Unieke exemplaren
Overigens is het niet zo dat de drie uitzwaaimodellen exact hetzelfde zijn. Het exemplaar dat de Zweden mee naar Zwitserland hebben genomen ontving de naam 'One of 1' en is helemaal naar wens van de klant afgebouwd. Zo monteerde Koenigsegg tal van unieke koolstofvezel carrosserieonderdelen, een oneoff titanium uitlaatsysteem en de 1MW-krachtbron uit de One:1. Je weet wel; de eerste MegaWatt-motor bestaande uit de bekende geblazen V8-krachtbron met liefst 1.360 pk en 1.371 Nm. Ook het leeggewicht van de Final ligt akelig dicht tegen deze hoogvlieger aan met 1.380 kilogram. De exacte specificaties zijn nog niet vrijgegeven, maar wij verwachten dat de coupé de 0-300-0 km/h binnen de twintig seconden kan afraffelen. Adembenemend! Net als zijn verschijning én prijskaartje.

Gerelateerde artikelen

Koenigsegg: "480 km/h in Agera RS niet onmogelijk"

Autonieuws
Koenigsegg: "480 km/h in Agera RS niet onmogelijk"
> Artikel lezen

Letterlijk adembenemend: de Koenigsegg One:1

Autonieuws
Koenigsegg One:1: de eerste officiële foto's
> Artikel lezen

'Koenigsegg Regera verpulvert zelfs eigen broeder, de One:1'

Autonieuws
Koenigsegg Regera
> Artikel lezen

Koenigsegg Agera RS heeft 'slechts' 1.160 pk

Autonieuws
Koenigsegg Agera RS
> Artikel lezen

De duizelingwekkende feiten van de Koenigsegg One:1

Autonieuws
1:1
> Artikel lezen

Alle exemplaren Koenigsegg Agera RS al vergeven

Autonieuws
Koenigsegg Agera RS
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.