Autonieuws

Nieuwe Volvo C70 met CC-dak

Volvo onthult in september de compleet nieuwe C70. In tegenstelling tot zijn voorganger is het geen Coupé of Cabrio maar een gecombineerde Coupé-Cabriolet met stalen dak. De veiligheid staat op een hoog niveau.

De eerste generatie van de Volvo C70 bestond uit een Coupé en een Cabriolet. De Coupé is al sinds 2002 niet meer in productie maar de succesvolle C70 Cabriolet is tot op heden nog steeds leverbaar. Met de tweede generatie van de C70 gooit Volvo het over een andere boeg. Ze presenteren een C70 Coupé-Cabriolet en daarmee de eerste CC in dit segment. De auto is ontwikkeld in samenwerking met Pininfarina en heeft een opvouwbaar stalen dak dat bestaat uit drie delen. Doordat het dak uit drie delen bestaat is het makkelijker om een goede Coupé-lijn erin te krijgen.
 
Coupé-Cabriolet
Bij het ontwikkelen en ontwerpen van de C70 is allereerst de Coupé op papier gezet. Toen dat ontwerp naar tevredenheid klaar was is, op basis van de Coupé, gestart met het ontwerpen van de Cabriolet. Deze twee ontwerpen konden worden samengevoegd en zodoende werd de C70 Coupé-Cabriolet geboren. Volgens volvo krijg je met de nieuwe C70 twee auto´s voor de prijs van één.
 
Veiligheid
Volvo heeft veel aandacht besteed aan de veiligheid van de inzittenden. Er is niet alleen veel gedaan aan de stevigheid van de carrosserie maar er is ook een speciale Inflatable Curtain (IC) ontwikkeld. Bij andere Volvo-modellen is het IC in het dak gemonteerd maar bij de C70 kon dat uiteraard niet. Het IC is daardoor in de deur geplaatst en blaast zich op naar boven. Daarvoor moest het gordijn wel extra stevig zijn, het moet immers rechtop kunnen staan. . Daarnaast neemt de hoeveelheid lucht in het IC maar langzaam af, zodat het ook bescherming biedt in het geval dat de auto over de kop slaat; in deze vorm is de veiligheidsvoorziening een unicum.
 
Louter vijfcilinders waarvan één diesel
De nieuwe Volvo C70 wordt voorlopig alleen geleverd met vijfcilinder motoren, waarvan de 2,5-liter T5 de krachtigste is. Deze turbo-uitvoering levert een vermogen van 220 pk en een koppel van 320 Nm. De overige twee motoren uit het C70-gamma hebben geen turbo. Ze hebben beide een cilinderinhoud van 2,4 liter en zijn naar keuze 170 pk of 140 pk sterk. Later in 2006 komt een vijfcilinder dieselversie met niet minder dan 180 pk beschikbaar. De benzineversies zijn begin 2006 leverbaar op de Nederlandse en Belgische markt.

Gerelateerde artikelen

Volvo werkt aan mini-facelift voor C70

Spyshots
Volvo werkt aan mini-facelift voor C70
> Artikel lezen

Zweedse zonnewarmte met Volvo C70 Tourer

Autonieuws
Zweedse zonnewarmte met Volvo C70 Tourer
> Artikel lezen

Heico Sportiv verfraait Volvo C70

Tuning & styling
Heico Sportiv verfraait Volvo C70
> Artikel lezen

Interne afbeelding Volvo S60 Cabriolet (C60) gelekt

Autonieuws
Interne afbeelding Volvo S60 Cabriolet (C60) gelekt
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.